Radionyheter

Inviterer byen til gratisfestival for sjette gang

Lørdag 13. august inviterer Radio Grenland og samarbeidspartnere til en storslagen sommerfest i Porsgrunn. Radiostasjonen venter mellom 12 og 15000 publikummere til Elvefest som i år avvikles for sjette gang.

– Dette er egentlig en forlengelse av Radio Grenland sitt 25 års-jubileum som ble en stor suksess for seks år siden, sier daglig leder i Radio Grenland Geir Friberg til lokalradio.no.

I følge Friberg er bakgrunnen for at Elvefesten ble startet opp i sin tid, at småbarnsforeldre opplever et stort kjøpepress og utgiftsjag på familietilstelninger.

Under Elvefest kan publikum blant annet oppleve gratiskonserter, hoppeslottpark, aktivitetsgate, fiskedam, ansiktsmaling, sirkusskole, utstillere, stands fra samarbeidspartnere og mange andre ulike barneaktiviteter. Redningsselskapet vil være tilstede med sin redningsbåt og den etter hvert så velkjente båten, «Elias» vil også være på plass.

– Når vi opplever stor respons fra samarbeidspartnere og publikumstilstrømningen har økt fra år til år måtte vi bare fortsette. Elvefest-navnet ble tatt med tanke på Porsgrunn sin nærhet til elva og med et ønske om at næringslivet i byen ville delta og på sikt overta, sier Friberg. Nå er det fortsatt Radio Grenland som er primus motor og det gir oss utrolig goodwill i næringslivet og blant lytterne våre. Derfor er det vanskelig å ikke arrangere hvert eneste år, selv om det ligger masse arbeid både i forhold til planlegging, avvikling, rigging og nedrigging, sier Friberg

Selve arrangementet har et budsjett på rundt 400 000 kroner og det er sponsorer som bidrar til inntektene. For å få logistikken til å gå opp har radiostasjonen alliert seg med lokale lag- og foreninger.

– Det er mange lag som bidrar med dugnad, og vi er stolte av at vi gir masse tilbake til idrettsklubber og foreninger i form av dugnadspenger, sier Friberg.

Selv er ikke Friberg i tvil om hva som er bølgetoppen på Elvefest.

– Høydepunktet er nok «Ta sjansen» i elva, der lokale farkoster fra næringsliv, politikk, idrettslag og utdrikkingslag konkurrerer med hverandre.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar