Strindheimtunnelen på rv. 706 i Trondheim. Kjørefeltsignaler i taket styres automatisk fra Vegtrafikksentralen. Her er høyre felt stengt. Bilene kan kjøre i venstre felt.
Radionyheter

Jobber for å løse problemer med lokal DAB

Statens Vegvesen lover å jobbe på spreng for å løse problemer med lokal DAB i flere tunneler i Trøndelag. I øyeblikket er det ikke dekning i flere tunneler i fylket av forskjellige årsaker. 

Det har vært noen tekniske problemer med lokalradio i Strindheimtunnelen og i tunnelene på E39 fra Øysand til Orkanger. Det opplyser Statens vegvesen, som lover å løse problemene, men det kommer til å ta noen uker. Årsaken til problemene varierer:

– På E39 fra Øysand til Orkanger har det vært problemer med noen antenner ved Vassfjellet, som gjør at vi må bytte dem ut for at lokalradio skal kunne fås inn godt nok på DAB. Dette tror vi skal kunne være på plass i mars, sier Per Arne Sesseng som er senioringeniør i Statens vegvesen.

– Det har også vært noen problemer med å få inn lokalradio i Strindheimtunnelen på DAB. Dette er fordi frekvensene i Strindheimtunnelen har blitt endret for lokalradio, noe som gjør at vi må inn med nytt utstyr, forteller Sesseng.

– Dette vil nok dessverre ta lengre tid. Grunnen er at utstyret og mannskapet som trengs er opptatt med DAB-installasjoner andre steder i landet. Vi er derfor usikker på når dette blir fikset, men vi skal selvsagt prøve å få det til så fort som mulig, sier Per Arne Sesseng i vegvesenet.

Det er Nea Radio som innehar den lokale konsesjonen for DAB og de melder at de nå er på DAB i alle sine primærkommuner. Henvola i Tydal fikk for kort tid siden en kraftig DAB-sender for lokalradioene i Trøndelag. Den vil sørge for sammenhengende dekning fra Selbu til Stuggudal.

Fra før er sendere i Selbu, Røros og Holtålen oppe og går i tillegg til Tyholttårnet i Trondheim og Forbordfjellet på Stjørdal. Snart er også Vassfjellet i drift.

Det betyr at sju sendere snart er i drift i Trøndelag. I tillegg er det søkt om tre sendere til, Brekken, Støren og Meråker.

Nea Radio eier dette nettverket av sendere selv og leier ut plass til en rekke andre radiostasjoner som nå også kan høres i Selbu, Tydal Røros og Holtålen. For å få inn de nye kanalene må det gjøres et nytt søk på DAB-radioen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar