Bill Iversen og Jostein Bakke - Foto: Radio Domen
Radionyheter

Jostein Bakke er død

Redaktør i Radio Domen og radioentusiast gjennom flere tiår, Jostein Bakke, er død, 60 år gammel

– Dette er en mann som har gjort masse bra for veldig mange. Alle kjente Jostein og alle hadde noe positivt å si om han. Det sier Bill Iversen, som i en årrekke har sittet i studio sammen med Jostein Bakke i det populære programmet: Fredagskveld med Jostein og Bill.

Det siste han hørte fra Jostein var en tekstmelding på kvelden sist mandag.

– Han fortalte, som han pleide, at spillelista til sendingen vår i Radio Domen på fredag var klar. Jeg sendte en OK og en tommel opp tilbake, sier Iversen i en artikkel på ifinnmark.no.

Bakke har vært med i Radio Domen i 34 av de 35 årene radioen har eksistert. Domen er en lokalradio for Vardø kommune i Finnmark.

– Han var fantastisk på musikk og hadde en enorm viten. Når det gjaldt musikk, hørte han gjerne på dem som gikk litt under radaren. De store bandene ble for Mainstream. Jostein var vitebegjærlig, veldig belest og hadde enormt vokabular når det gjaldt musikk. Han pleide å si at han satt med kunnskap som man kanskje ikke fikk bruk for. Fotball var også viktig for han. Han var stor fan av Leeds United, sier Iversen, ifølge ifinnmark.no

Bakke var også kjent for mye annet i lokalmiljøet. Han jobbet som lærer og ble i 2010 tildelt slitarprisen av Vardø kommune, for sin enorme innsats for unge, innenfor idrett. Han blir hedret av mange:

– Det var fantastisk å oppleve Jostein og gløden han hadde for lokalradioen i Vardø. Hver gang jeg var i Vardø for å få orden på det tekniske hos Radio Domen, traff jeg alltid Jostein enten på radioen eller ved kiosken. Vardø har mistet en meget hyggelig person som utvilsomt har betydd mye for Vardø, sier Eivind Engberg, som er teknisk konsulent for Norsk Lokalradioforbund.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.