Benjamin Solås Foto: Radio 3 Bodø
Radionyheter

Jul og førjul på lokalradio landet rundt

Jul er det over hele landet og det markeres på forskjellige måte hos lokalradioene, alt fra julefester til julekalendere. 

– Vi kjører på med vår populære adventskalender i år også, forteller Benjamin Solås som er stasjonssjef for Radio 3 Bodø.

– I år som tidligere år har næringslivet i Bodø sponset masse flotte premier, og da vi nådde ut til over 40.000 personer med kalenderen i fjor satser vi på like bra oppslutning i år, forteller Solås.

Radio Latin-Amerika i Oslo satser på julefester: 

– Vi arrangerer Barnas juletrefest Lørdag 14.  desember fra kl. 16:30 i samarbeid med den Katolske menigheten, Akersveien 5, Oslo, forteller redaktør Hans Dahle i lokalradioen. Festen er gratis. Men, det stopper ikke der:

– Radio Latin-Amerika har det årlige julebord for medarbeidere og våre støttespillere, på Samisk Hus, Dronningens gate 8b Oslo, lørdag 21. desember kl. 18:00 til 02.00. Det er alltid utrolig morsom at alle samles, kolleger fra andre lokalradioer og foreninger, i fjor var vi nærmere 100 gjester, vi gleder oss, sier Dahle.

31. desember inviterer Radio Latin-Amerika til Nyttårsparty på Rockefeller. De lover topp dansemusiik og DJs fra Barcelona. I fjor var nærmere 1000 mennesker innom.

Radio Alta har startet sin egen test av juleprodukter: 

–  Hvert år kommer det jo nye merkelige produkter i matbutikken (Cola med kanel, sjokolade med pepperkake, Marsipan med lakris). Vi teste dem og ser om ser om vi mene dem har en fremtid eller havne i historiens søppeldunk, forteller Martin Hovden i Radio Alta.

Radionyhetene, som produserer nyheter til mange lokalradioer, vil gjerne informere om at de har nyheter hver dag under jul og nyttår.

– På røde dager er det leveranse som i helgene. Dvs nyheter fra kl 09 og avisrunde kl 09. De neste dagene dette gjelder er 25 desember, 26 desember og 1 januar, poengterer Jonas Bording i Radionyhetene.

Julemusikk blir det selvsagt også mye av både før og under jul og nyttår. 

Radio Latin-Amerika vil gi deg en blanding av spansk, engelsk og norsk julemusikk fra og med 10. desember. De regner også med å være tilbake på DAB i løpet av medio desember, og da kan publikum høre oss på FM, DAB og nettradio.

Til lokalradioene: Lokalradio.no hører gjerne mer om hva som skjer på radioen, både før jul og under julefeiringen. Men også ellers i året. Send en mail til post@radionytt.no

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar