Fredrik William Olsen og Terje Berg livespilling i studio, Radio Harstad
Radionyheter

Julemaraton og andre julesendinger på lokalradio

Mange lokalradioer lager noe ekstra ut av både advent og julefeiring. Radio Harstad hadde sist helg en egen julemaraton og mange andre kanaler er i julestemning. 

– 15-16. Desember har vi, tradisjon tro, vår årlige Maratonsending. Da kjører vi på med ei 30 timer lang livesending, med de fleste av våre medarbeidere i sving, forteller Radio Harstad i en epost til lokalradio.no.

Ungdomsradioen Radio Harstad har mange medlemmer fra 13 år og oppover, som står for innholdet og gjennomføringen av programmene.

Maratonsendingen byr på mange ulike tema, men har en gjennomgående rød juletråd. Nytt konsept, og nye stemmer, hver time.

I god juleånd gir vi bort mange flotte gaver, sponset av det lokale næringsliv, gjennom konkurranser og giveaways hver time.

Gjester i studio blir det også plass til, både lokale musikere med livespilling og andre aktuelle personer fra Harstadregionen.

I Bodø er det også snart jul og det markeres på Radio 3 i disse dager:

– Vi kjører julekalender hver dag i desember hvor vi deler ut julebrus fra Mack i konkurranser på radio og i sosiale medier. Vi i Radio 3 Bodø følger Bodø tett på alle arrangementene som skjer i førjulstiden. Vi har også ukens julegjest hvor profilerte Bodøværinger forteller om deres juletradisjoner, forteller Radio 3 til lokalradio.no

P5 Fosen feirer også jul på sin måte:

– Vi lager et program som heter Julehelg på Fosen ( to timer ) som går noen ganger.

Ellers er det musikk døgnet runndt ispedd julelåter, forteller Henrik A.H. Kløven

På Radio Sunnmøre blir det hyggelige juletoner på helligdagene:

– Vi i Radio Sunnmøre har en adventskalender hvor vi ønsker å spre oppmuntring til lytterne våre. Vi ber dem nominere mennesker som de vil glede, og vi sender en liten adventshilsen i posten til en heldig utvalgt hver ukedag. Det er et håndskrevet, lite kort og hjertesjokolader. På denne måten håper vi at vi kan spre litt glede og positivitet i hverdagen før jul.

Juledagene toner vi ned sendingene våre. Vi forhåndsproduserer dem, og har som mål å sende mye fin julemusikk og være ei koselig stemme i julestua, forteller Gunnhild Aksnes Kristiansen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar