Salg- og markedsdirektør Hilde Apneseth og byråansvarlig Malin Wiklund i Radio Metro Foto: Radio Metro
Radionyheter

Kjøper seg opp i Radio Metro

Even Aas-Eng øker sin eierpost i Radio Metro, bare et halvår etter forrige aksjekjøp, vil satse på radio både på FM og DAB. 

Rikskanalene har tapt lyttere på FM-slukkingen, mens lokalradioene har sett lyttertallene vokse. Det har ført til fornyet interesse, også på eiersiden. Nå går gründer Even Aas-Eng sterkere inn på eiersiden i det som er blitt Norges største radiokjede på FM.

I fjor høst ble det kjent at Tharald Brøvig solgte seg ut av Radio Metro og inn kom Selvaag-arving Tharald Nustad, via EXP Group, som kjøpte seg opp til 60 % av selskapet. Da ble Venture Factory, eid av Even Aas-Eng med på kjøpet og sikret seg 10 %.

Nå er sistnevnte så fornøyd med investeringen at han innkasserer en opsjon på ytterligere 10 % av Metro-gruppen. Aksjene kjøpes av hovedaksjonær EXP Group for en ikke oppgitt pris, melder Kampanje.

– EXP Group har stor tro på at det vil skje store endringer i radiomarkedet framover. Det ønsker vi å ta aktiv del i gjennom vårt eierskap i Radio Metro. Derfor er det ekstra spennende å få med Venture Factory og Even på laget. De har både et utsiktspunkt, en markedsforståelse og ikke minst en strategisk mediekompetanse som styrker laget i denne prosessen. Dette blir spennende, sier styreleder i Radio Metro, Pål Roppen i EXP Group til Radio Metro.

LES MER OM DETTE: Kampanje.com Ekstern lenke

Metro-gruppen består av Radio Metro, Radio Rox og The Beat. Radio Metro har konsesjon på FM på store deler av Østlandet, inkludert nærområdene til Oslo, Buskerud og Oppland. Nylig ble også Radio Sør innlemmet i Metro-gruppen og skiftet navn til Metro Sør.

Radio Metro sender også på DAB i Oslo/Akershus og flere andre områder.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar