Nordland Foto: pixabay
Radionyheter

Klagestorm mot DAB

Det er kommet inn over 1000 klager på DAB til bilorganisasjonen NAF, etter at de ba sine medlemmer om å fortelle om dårlig dekning. Mange av klagene kommer fra Nordland. 

I midten av oktober ba Norges Automobil-Forbund (NAF) sine medlemmer om å fortelle om steder hvor DAB-dekningen er dårlig. I løpet av kort tid kom det inn over 1000 tilbake­meldinger.

– Fortsatt er det mange steder hvor dekningen oppleves som dårlig. Vi er bekymret for bilistene: Det er viktig at folk får med seg viktige trafikkmeldinger også med DAB+, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF til Klassekampen.

Han er spesiellt bekymret for sikkerheten for norske billister:

– Det mest effektive beredskapsverktøyet vi har er fortsatt radio. For bilistene er det viktig å ha dekning i situasjoner hvor det oppstår uvær eller det skjer noe på veinettet, sier Sødal til avisen.

Over 100 av de over 1000 klagene kommer fra Nordland, som etter planen er første fylke ut. Rikskanalene skal slukke sine FM-sendere allerede i januar i dette fylket. Alle lokalradioer i Nordland fortsetter å sende på FM i hvert fall fram til 2022.

NAF selv har også gjort egne tester, som samsvarer bra med det resultatet medlemmene har fått.

– Det er åpenbart at dekningen er best langs E6. Med unntak av en del tunneller. Forøvrig er de store byene og tettstedene godt dekket. Men jo lenger fra et sentralt sted en kommer, dess dårligere er dekningen, forteller Sødal til TV2.

Kommunikasjonssjef Mari Hagerup i Digitalradio Norge, synes det er bra at NAF og deres medlemmer vil kartlegge hvor god dekning det er. Men mener at resultatene kan være litt misvisende.

– Vår erfaring, både fra Nordland der vi har en egen hjelpetjeneste langs veien, og fra publikumstjenesten, er at ny teknologi gir utfordringer i forhold til mottak. Vi ser blant annet at flere mister radiolyd i områder langs kysten fordi de skrur inn på en kanal som ikke sender i det gitte området, sier hun til TV2.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar