Egil Martin Solberg sammen med programleder Veronica Rona Thomassen. (Foto: Radio Haugaland)
Radionyheter

Klar for å tilby lokal-DAB i Hardanger

Radio Sunnhordland er tildelt anleggskonsesjon for DAB i region 20 som omfatter Hardanger i Hordaland. Det går frem i et vedtak fra Medietilsynet. Det var ingen andre søkere til konsesjonen, som har stått ledig over lengre tid.

Radio Sunnhordland er heleid av A-media AS som blant annet driver radiostasjonen, Radio Haugaland i Haugesund.

– Hardanger er en naturlig utvidelse av eksisterende dekningsområde og noe vi gjør etter forespørsler fra næringslivet lokalt og lokalradioene. Vi har fra før god distribusjon i Rogaland og Sunnhordland. Når vi tar med Hardanger i vårt nedslagsfelt, øker antallet potensielle lyttere og enda flere lokalradioer får muligheten til å utvikle seg slik vi har opplevd de siste årene. Lokalradioene etablerer nå felles lokal nyhetsavdeling, salgsorganisasjon og storbingo, sier daglig leder Egil Solberg til lokalradio.no.

Solberg drifter gjennom sitt selskap A-media lokalt DAB-nett på Norkrings Riksblokk 2-konsesjon i Rogaland og Sunnhordland.

– Radio Haugaland og de andre radioene som allerede sender på vårt nett i Rogaland og Sunnhordland blir også å høre i Hardanger, sier Solberg

Hardanger er en krevende region rent utbyggingsmessig, men Solberg har klare planer for hvordan dette skal gjennomføres.

– Hardanger er en fremtidsrettet og taktisk utbygging med storsatsingene som nå skjer på E 134 og E 39. Omfanget av første byggetrinn vil være avhengig av om vi får økonomisk støtte og eventuelt i hvilken grad. Vi har søkt om et prosjekt med fire til seks sendere. Hardanger er stort og omfattende å bygge dekning for og vil kreve et større antall sendere – oppad 20 sendere. Dette vil ta noen år å få til, forklarer Solberg.

Konsesjonen er gyldig til og med 31. desember 2031.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar