Selbusjøen hotell. Foto fra websiden
Radionyheter

Klart for Midt-Norsk lokalradiokonferanse

Radiofolk fra forskjellige deler av landet er i dag på vei til Selbu for å delta på Midt-Norsk lokalradiokonferanse. Det er noen små endringer i programmet.

Det er Nea Radio som står bak Midt-Norsk lokalradiokonferanse, med støtte fra Tilskuddsordningen for lokalkringkasting. Konferansen har hatt en liten pause, men er nå tilbake i full vigør på Selbusjøen Hotell og konferansesenter fra 8. til 10. november.

Det er noen små endringer i det oppsatte programmet, blant annet har Åslaug Sem-Jacobsen meldt avbud, men en annen politiker fra Senterpartiet vil delta på den politiske debatten i ettermiddag. Der kommer blant annet ordfører Ole Morten Balstad fra Selbu og leder i Norsk Lokalradioforbund, Aslak Skretting. Emnet er lokalradioens framtid og betydning for lokalsamfunnet.

På lørdagen er teknologi i fokus: Alt handler nå kun om IP baserte løsninger, enten ved lyd over en nettverkskabel, eller radio i «skyen». Eivind Engberg forteller om hvordan man kan gjøre produksjonsflyten enklere, når lydteknikeren med kabel i hånda blir utfordret av IT-avdelingen som ikke vet hva lyd er.

NRK er gode på podkast og Line Gevelt Andersen er invitert til å snakke om podcast er alternativet til lineær radio? Og hvordan kommer du i gang?

Lørdagen fortsetter med fokus på radioens fremtid: Kan lokalt innhold være vinneren i en verden hvor stadig mer lyd blir on demand? Sesjonen er ved Kyrre Dahl ( undertegnede )

Det er også mye mer faglig innhold på Midt-Norsk lokalradiokonferanse. Vi nevner Bobilradio, Hvordan samarbeide om programideer og kompetansehevende tiltak og hvordan blir lokalradio etter 2022.

Ikke overraskende er det satt av god til mingling og det er en unik mulighet til å bli kjent med alle som er med. Selv om det heter “Midt-Norsk” så er det en radiokonferanse som er åpen for radiofolk fra hele landet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar