Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, på Midt-Norsk Lokalradiokonferanse. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Klart for ny Midt-Norsk lokalradiokonferanse

Om bare et par uker er det igjen klart for Midt-Norsk lokalradiokonferanse, denne gangen på Røros. Digitalradio og lokal mat er blant temaene på årets konferanse. 

Årlig arrangerer Nea Radio sin egen radiokonferanse i Midt-Norge, der radiofolk fra hele landet er velkommen til å delta. Årets Midt-Norsk går av stabelen i Røros 14-16. oktober.

– Dette er den siste lokalradiokonferansen før rikskanalene skrur av FM-båndet. Mange lokalradioer har bestemt seg for å fortsette på FM, andre går rett på DAB, mens atter andre kommer til å dobbeldistribuere ennå en stund. På Røros møter vi representanter fra både NRK, Digitalradio Norge og lokalradioer med alle tre scenarioer i tankene, sier Andreas Reitan i arrangørkomiteen.

– Jeg forventer en særdeles interessert forsamling og en like interessant konferanse. Dette er den 24. Midt-Norske lokalradiokonferansen, og Røros i høstfarger kan skape de vakreste radiobilder, sier Reitan til lokalradio.no

Når det gjelder årets temaer er den planlagte FM-slukkingen hos rikskanalene og det at lokalradio fortsetter på FM et viktig tema, men Reitan trekker også fram et annet, kanskje litt overraskende bidrag:

– Hva har lokalmat og lokalradio til felles, kan jo være et interessant tema, mener Reitan. Han sikter til sesjonen med Guri Heggem, Røros Næringshage og Lars-Eric Granquist fraRøros Food & Beverage Group.

Pål Lomeland fra Norsk lokalradioforbund vil fortelle deltagerne mer om hvordan situasjonen i bransjen er akkurat nå, mens digitalradio Norge og NRK skal forteller hva de tror vil skje når riksaktørene stenger FM-nettet.

Deltagerne vil også få høre innspill både fra de som mener at lokalradio bør komme seg over på DAB og de som mener at det er best å satse på FM.

Andre temaer som tas opp er hvordan man kan samarbeide bedre, og da særlig med naboradioene. Vi får et innblikk i hvordan Hedmarksradioene lager sine utesendinger og vi møter en pensjonert redaktør som skal snakke om slips og godt språk.

I tillegg er det satt av god tid til mingling og idedugnad og man skal ikke se bort fra at det blir både mat og drikke.

For mer informasjon og påmelding ta kontakt med

Andreas Reitan
Nea Radio
73817400
90915312
Egenandelen er på 1500 kroner

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar