Thomas Nilsen og Andreas Børvik (nærmest) i kinoen 2. juledag. Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Klart for Radio Korona Live

Det startet som et konsept på Radio Nordkapp da Norge stengte ned i mars. I dag og i morgen blir Radio Korona et talkshow direkte fra Nordkapp kino.

Radio Korona live fra kinoen, er en erstatning for de avlyste revyene og Musikkshowet. Det blir forestilling 28. desember og 29. desember med publikum i salen og på internett.

Andreas Børvik, Thomas Nilsen og de andre i oppsetningen Radio Korona live fra kinoen, er spente foran den første forestillingen.

–Flere hadde ideer da det ble klart at det ikke skulle skje noe på Turn og vi ble enige om en måte å gjøre det på. Det ble en mellomting med publikum i salen og følge restriksjonene som er, samtidig streame det ut til dem som sitter hjemme. Det sier Andreas Børvik til Radio Nordkapp.

Konseptet «Radio Korona» ble til da Norge ble nedstengt i mars, og ble sendt på Radio Nordkapp hver fredag i denne perioden.

– Befolkningen tok tiltaket godt imot, og nå ønsker vi å bygge videre på ideene og nerven fra disse programmene med et liveshow fra kinoen som blir direktesendt på internett, opplyser Radio Korona.

«Radio Korona live» blir et talkshow fra scenen på kinoen der publikum som sitter hjemme kan følge videostrøm og delta interaktivt.

Romjulskos med Radio Korona vil inneholde mye humor, lokale og nasjonale innslag, musikalske gjester og konkurranser. Det vil også bli utdeling av ungdommens kulturpris.

– Dette er en type underholdning i kommunen, og skal fungere som et plaster på såret for de som hadde sett fram til en festlig jul med revy og show. Vi sikter høyt, og satser på høy produksjonskvalitet og innhold med sjel, opplyser Radio Korona.

Et eventuelt overskudd av arrangementet vil gå til de foreningene som har mistet sin viktigste inntektskilde denne julen; Turnrevyen, Nordvågrevyen og musikkshowet.

Det er fortsatt ledige billetter til begge forestillingene. Salget av nettbilletter starter i dag, 28. desember. Deter umulig å si hvor mange som kommer til å se forestillingene via internett. Det er Nordkapp kino som organiserer billettsalget.

–Vi håper vi får fylt opp i salen. Det er ganske viktig for oss økonomisk sett, slik at vi ikke går på en skikkelig økonomisk baksmell. Det er dårlig økonomi i dette i utgangspunktet og spiller vi for en halvfull sal den ene dagen, vil det merkes på budsjettet vi har satt opp. Det sier Andreas Børvik.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar