Knut Magnus. Foto: Radio Telemark
Radionyheter

Knut Magnus er død

En populær programleder i Radio Telemark, Knut Magnus døde sist helg, 70 år gammel, av kreft.

Redaktør Frode Stian Andersen har lagt ut følgende på lokalradioens Facebook-side:

“Knut tok kontakt med Frode Stian før Radio Telemark skulle starte opp for å høre om det var mulig å ha et program på luften som han var med på på radioen som var før oss på luften i området. Dette programmet het “Heilt borti natta” og var meget populært.

Frode Stian og Knut snakket en god del om dette og ble etter hvert enige om at programposten skulle hete “Fredagkos” fordi det skulle gå hver fredag fra 20:00 til 00:00. Fredagkos var et uhøytidelig spørre program med rebuser, gåter, mattenøtter, spørsmål og påstander, og hadde fra første kveld stor pågang på telefonen inn til studio. Ja, vi kunne vel kalle dette en suksess allerede etter første sending. Knut laget oppgavene til hver sending og var klar i studio på Notodden på fredagene. Etter hvert ble det annen hver fredag, og litt senere ble det også solo show på Knut i fra studio i hydroparken. Han var en ivrig programvert, men også en ivrig lytter av Radio Telemark, og når han skulle på ferie hadde han direktesending fra Spania med Frode Stian i studio.

Knut var også med på den siste fredagskos sendingen Radio Telemark hadde før sendenettet ble slått av.

I tillegg hadde han programmet Slagerminner hver fredag 19:00 til 20:00 hvor han serverte gode slagere fra gamledager, her fikk man et gjennhør med masse god musikk. Intro låten til programmet var Welcome to my world av Jim Reeves noe han mente signaliserte at lytterene ble ønsket velkommen inn i hans verden av gode slagere.

Seljordsfestivalen 2016, her hadde vi det morro! Knut fikk intervjuet Johnny Logan, Rune Rudberg, Contrazt og mange flere.

Etter dette fikk vi vite at Knut hadde fått kreft, men han ga ikke opp for det, og var med på fredagskos sendinger hjemmefra sammen med Frode Stian.

Lørdag ettermiddag måtte Knut gi tapt for kreften, vi har hatt mange fine stunder sammen i studio og ute på festivaler. Du var alltid strålende blid og hyggelig med oss og hjelpsom som bare det.

Vi tenker tilbake på alle de fine stundene vi har hatt sammen med deg Knut Magnus. Det har vært en ære å ha deg med på laget som fredagskosgeneral.

Dypeste medfølelse og kondolerer til familien.

Hvil i fred, Knut Magnus.

Fra oss i tidligere Radio Telemark og lytterne våre.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar