Foto: Medietilsynet
Radionyheter

Konkurranse om DAB-konsesjon i Oslo

Også A-media har søkt på den ledige anleggskonsesjonen for lokal DAB i Oslo. Dermed ligger det an til anbuds-konsesjon. 

A-media AS, som ikke må forveksles med avishuset Amedia, har i dag konsesjon for lokal DAB på riksblokk 2 i Rogaland og Hordaland. Nå har de også søkt på den ledige anlegskonsesjonen i Oslo, går det fram av et brev til Medietilsynet.

Det er Hutchinson AS, med forbindelser til Metro-gruppen, som ønsker å sikre seg den lokale DAB-konsesjonen i Oslo, etter at Bauer leverte den inn.

Det har ikke akkurat vært noen gullgruve å ha anleggskonsesjoner for lokal DAB i Norge. I region 2, som er Oslo, Asker og Bærum har Bauer Media levert inn sin anleggskonsesjon som aldri ble bygd ut. Hutchinson sitter på region 3, som overlapper region 2 og dekker hele Akershus.

Men, det er ikke fordi det er store penger å hente på lokal DAB, forklarer Svein Larsen i Hutchinson AS:

– Vi har ikke fylt opp blokk 3 og det er allerede mange som har forsvunnet fra den blokka så jeg tviler på at det er noe økonomi i denne blokka, sier Larsen til lokalradio.no. I stedet ønsker han å koordinere de to blokkene.

De som har forsvunnet fra DAB region 3 er blant annet: Ordentlig Radio, Scan Sat, Activa Hits, Radio Nord-Norge og Det norske Radioselskap.

– Dette viser nok at det ikke er lett å starte opp nye stasjoner og iallfall ikke kun på DAB. Det er vanskelig nok på FM også, men å få forretningsmessig drift Kun på DAB er nærmest umulig, sier Larsen.

Hutchinson skriver  i sin søknad at dersom de får denne konsesjonen vil de forsøke å finne andre aktører som vanligvis ikke har vært interessert i radiovirksomhet og plassere noen radioer som er interessert i et mindre område over i blokk 2.

Hvis det kommer inn flere søknader vil tildelingen kunne bli avgjort ved auksjon.

A-media lover i sin søknad å etablere banebrytende grønn digital radiodistribusjon på DAB for lokalradio i Oslo

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar