Fra Misjonsradioens studio i Sandefjord
Radionyheter

Kontakt radio er lagt ned

I det stille er en av kristne lokalradioene i Vestfold lagt ned. Kontakt Radio har gått av lufta i Sandefjord, bekrefter daglig leder.  Men, det er fortsatt liv på FM i byen.  

Etter over 35 år på eteren er det blitt stille fra Kontakt Radio. Stasjonen var eid av pinsemenigheten Salem og sendte på slutten 17 timer i uka, på samme FM-frekvens som Radio Sandefjord.

Det er fortsatt en kristen lokalradio på FM i Sandefjord. Misjonsradioen oppgir at de har sending hver kveld fra kl.21:00 til kl.24:00 fra mandag til torsdag, hver søndag fra kl. 16-20 og annenhver søndag fra kl. 20-24. Misjonsradioen ble startet i 1986 og er underlagt Norsk Luthersk Misjonssambands avdeling i Sandefjord.

“Pinsemenigheten Salem, org.nr. 971 491 159, leverer tilbake nisjeradiokonsesjon (innholdskonsesjon) til drift av analog lokalradio i område 07-04 Sandefjord, med konsesjonsnummer 3018 og stasjonsnavn Kontakt Radio”. Det skriver tidligere daglig leder Hans L. Moholdt i et brev til Medietilsynet.

Han oppgir at stasjonen avsluttet sine sendinger 1. mars 2020 og at dette ble rapportert i forbindelse med årsmeldingen for 2019, men dette hadde gått tilsynet hus forbi.

Kontakt Radio feirer 25 års jubileum i 2010 og fikk i den anledning et oppslag i lokalavisa Sandefjords Blad. Da fortalte daværende daglig leder følgende:

– De første årene var det 16 konsesjonærer, nå er vi tre. Radio Kontakt har alltid vært drevet på ren dugnadsbasis. Det nytter ikke med lønnede medarbeidere, men med vår drift klarer vi oss på de pengegavene vi får fra lytterne, sa Hans-Henrik Årby den gangen.

– Vi gjorde i sin tid forsøk med sendinger for barn og unge, med yngre medarbeidere. Men det har lett for å bli litt «ustadig». Ungdommer har mye på programmet, og flytter gjerne på seg når de er ferdig med videregående. Det er vanskelig å få noen regularitet, sa Årby. Men et annet program hadde da holdt på i 25 år og med over 1300 utgaver:

– «God Morgen Sandefjord» kan lytterne imidlertid være temmelig trygge på, hver søndag. Der er premien en «Kontakt-kake» for 12 personer, som Halvorsen leverer. Dem er det delt ut 1.357 av, fordi vi enkelte ganger har hatt «ekstrapremier». Og hadde vi lagt de kakene oppå hverandre, så hadde stabelen rukket 20 meter over hanen på kirkespiret, sa Hans-Henrik Årby til Sandefjords Blad og smilte ifølge artikkelen.

– Og Kontakt-kaken finnes ikke i salg, den lages bare til oss, avslørte han.

Ifølge Wikipedia var Kontakt Radio er den eldste lokalradioen i Sandefjord før de la ned i fjor. Radioen hadde sin første sending 15. februar 1985.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar