Studentradioen i Bergen. Daniel , Mads Emil, Fridrikka og Ole Jacob studio (2018)
Radionyheter

Korona gir flere lyttere på podkast

Koronapandemien har påvirket radiobransjen på diverse måter. Studentradioen i Bergen opplever økt interesse for sine podkaster. 

– Vi har sett oppgang på podkast, det er flere som hører på programmene våre nå enn før pandemien. Det forteller Michael Breien, som er ansvarlig redaktør for Studentradioen i Bergen ( Srib).

Podkast har lenge vært et satsingsområde for Srib. Da lokalradio.no var på studiobesøk i 2018 ble vi fortalt at det er fremveksten av podkast som skaper en ny vår for radiointeressen.

Podkast er uansett blitt en svært viktig del av produksjonen i Studentradioen. Faktisk blir alt systematisert som podkast, så deler man opp dette og legger på musikk slik at det blir mer tradisjonell lineær radio, ble vi fortalt i 2018.

Nå i 2021 kan Srib melde om mer lytting på podkast under korona-pandemien, som på den annen side ikke har fått økonomiske konsekvenser for studentradioen. Srib finansieres i all hovedsak av Velferdstinget Vest og selger ikke reklame.

I forbindelse med korona-tiltakene, som i Bergen til tider har vært strenge, har flere av medarbeiderne gått til innkjøp av og satt opp hjemmestudio. Dette har vært helt på eget iniativ, forteller Breien:

– Vi har vært forsiktige med å kreve produksjon, med tanke på at vi er frivillig drevet. Nå har vi heldigvis fått åpnet studio igjen, så vi driver som normalt med ekstra koronaretningslinjer, sier han, som understreker at Srib hele tiden har forsøkt å holde sendingene i gang så normalt som mulig.

Når det er sagt er studentene optimister med tanke på fremtiden for radio generellt og for Srib spesiellt:

– Jeg tror det vil påvirke det positivt! Mer hjemmetid, mer radiotid, som vil skape mer fans som tuner inn selv etter pandemien er omme, sier Breien til lokalradio.no.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar