Foto: hnytt.no
Radionyheter

Kraftgigant satser på lokal-DAB

Haugaland Kraft Fiber AS har overtatt anleggskonsesjonen for lokal DAB på Haugalandet og Sunnhordland fra FK Haugesund. Det kommer frem i en vedtak fra Medietilsynet som har godkjent konsesjonsoverdragelsen.

Dermed blir det ikke noe av fotballklubbens planer om å tillegge radio i medieporteføljen, som fra før av består av både lokalavis og lokal-TV.

Haugaland Kraft Fiber som er et datterselskap av Haugaland Kraft er ikke ukjent med DAB. Fiberselskapet har helt siden fortballklubben ble tildelt konsesjon i april 2016, vært delaktig i utbyggingen av sendernettet i de to regionene.

– Haugaland Kraft ser på dette som utvikling av infrastruktur og at lokal-DAB er en spennende mulighet. Haugaland Kraft sin fiber vil være fundamentet for DAB utbyggingen i regionen og vår tilstedeværelse på Haugalandet og i Sunnhordland gjør at dette er lar seg realisere raskt uten store ekstra investeringer. Dette bidrar til økt trafikk i fibernettet og våre lokaliteter i regionen er sentrale i forhold til utbygging av DAB. Det sa Jan Håland, direktør i Haugaland Kraft Fiber AS til Karmøynytt, da det ble kjent at FK Haugesund ble tildelt anleggskonsesjon for DAB.

Nå har altså fiberselskapet selv overtatt anleggskonsesjonen og har etter det lokalradio.no kjenner til planer for videre utvikling av det lokale DAB-nettet, hvor Haugesund Avis-eide, Radio 102 foreløpig er eneste leietaker.

Medietilsynet presiserer i sitt vedtak  at konsesjonene ikke anses overført før tilsynet har mottatt bekreftelse fra ny anleggskonsesjonær på at overføringen er gjennomført.

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar