Studio i Radio Tønsberg, med Anders Aukland som gjest. Foto: Radio Tønsberg
Radionyheter

Kraftig forbedring i Vestfold

Ikke bare Radio Grenland gjør det bra økonomisk. Også søsterstasjonene i Vestfold kan vise til gode tall. Radio Tønsberg forbedret sitt driftsresultat med 900 000 kroner.

Radio Tønsberg AS hadde i 2015 et driftsresultat på 314 000 kroner. Det er en kraftig forbedring fra 2014 da lokalradioen, som dekker store deler av Vestfold, hadde et underskudd på 618 000 kroner.

Daglig leder Geir Friberg er fornøyd med en omsetning på 4,2 mil (3,850+314.000) for Radio Tønsberg og Radio Sandefjord samlet.

– I Tønsberg har vi en flott gjeng som har vært med lenge og som står på hver eneste dag både på program og markedssiden.

I 2015 tok vi noen grep i forhold til kostnadskontroll som gjorde at vi klarte å snu ett negativt resultat til ett positivt resultat.

Vi forbedret resultatet med hele 850.000 med å kutte en stilling i marked og blitt mer effektive, forklarer Friberg.

Han mener flere aktiviteter og radiopatruljer er noe av årsaken til suksessen:

–  I 2015 har vi blitt markant mye synligere og aktive ute blant lytterne og samarbeidspartnere våre.

Dette tror vi har bidratt til en stabil lyttermasse, god effekt for våre annonsører samt en mer spennende og morsom hverdag for våre medarbeidere, sier Friberg til lokalradio.no.

Samlet sett leverer Jærradiogruppens selskaper på Østlandet nesten 11 millioner kroner og ett resultat på 1,450 millioner. Radioene har samlet 10 årsverk samt mange dyktige freelancere.

– Vi ser frem til en spennende periode for radio når vi går over på DAB i løpet av 2017 samtidig som vi blir eneste aktør som vil sende på FM, DAB og Internett, sier Friberg.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar