Medarbeider i "Hallo Kragerø", Gunhild Lund i teknierrommet til kanalen (Foto: Håkon Bjørn Nordal, Hallo Kragerø)
Radionyheter

Kragerø uten lokalradio – begge stasjonene nedlagt

I midten av juni ble det stille på lokalradiofrekvensen i Kragerø. Da skrudde “Hallo Kragerø” av senderen etter 27 års drift. Dermed er kommunen med over 11 000 innbygere uten lokalradiotilbud.

Det var ikke økonomi som var årsaken til at “Hallo Kragerø”, valgte å levere tilbake konsesjonen til Medietilsynet.

– Vi manglet rett og slett folk til å bemanne sendingene og det var heller ikke enkelt å rekruttere nye medarbeidere. Økonomien i radioen var grei, sier redaktør Håkon Bjørn Nordal til lokalradio.no.

“Hallo Kragerø” holdt til i Kalstadsenteret i Kragerø og sendte på en nisjekonsesjon. Radioen ble startet i 1988 med en rekke menigheter som stiftere. De siste årene var det Kragerø Frikirke, Kragerø Metodistkirke, Elim Pinsemenighet og Sannidal Menighet som stod bak radioen.

– Vi stoppet våre sendinger i juni. Da sendte vi vel 32 – 33 timer i uken. I løpet av høsten blir stiftelsen som har stått for driften avviklet, sier Nordal.

Også Radio Kragerø som var den andre radiostasjonen i bykommunen er nedlagt. Denne kanalen ble drevet som et hobbyprosjekt på nisjekonsesjon av Jan Erik Marius Schulze.

– Sendingene på Radio Kragerø ble avsluttet for over et år siden. Rettighetskostnader og sendeleie gjorde at det ble for dyrt å holde det gående, sier Schulze til lokalradio.no.

Mens “Hallo Kragerø” er fjernet fra konsesjonæroversikten hos Medietilsynet, figurerer fremdeles Radio Kragerø på listen over aktiv konsesjonærer, til tross for at den er nedlagt.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.