Ragnhild Kristine Vartdal Espelund - Foto: Radio Sunnmøre
Radionyheter

Kristen lokalradio trekker lyttere

Radio Sunnmøre har nå 5000 trofaste lyttere hver uke. – Dette er fantastisk for ein liten lokal nisjeradio som held fast på å vere lokal, sier daglig leder.

Radio Sunnmøre har vært på lufta i 36 år og har de to siste årene vært med på lyttertallene som Kantar lager for norske lokalradioer. For 2020 viser disse tallene at Radio Sunnmøre treffer 4 % av befolkningen på Sunnmøre hver uke, som tilsvarer 5000 lyttere. Tallene viser også en økning fra 2019.

– Vi prøvar ikkje å vere meir enn det vi er, og vi har ikkje mange ressursar på å lage god radio. Men god radio har vi likevel eit formål om å gje våre lyttarar kvar dag i alle våre sendetimar, sier daglig leder Ragnhild Kristine Vartdal Espelund.

Kristen lokalradio

Radio Sunnmøre eies av IMF Sunnmøre, og med det er det også ingen tvil om at både musikk og innhold har et formål om å dele det kristne budskap og de kristne verdiene.

– I våre intervju ynskjer vi å sette eit journalistisk fokus på både aktuelle debattar i samfunnet, tema og interesser folk har basert på det kristne livssyn og dei kristne verdiane. Alle menneske har ei tru, men ikkje alle har tenkt gjennom kva dei trur på. Dette ynskjer vi å hjelpe lyttarane med å fundere på, og kanskje til slutt ta eit standpunkt for sitt eige liv. Vi sender både intervju om aktuelle saker, men også intervju om levd liv, sier Vartdal Espelund.

Gode tilbakemeldinger

Radio Sunnmøre har ansatte i et og et halvt årsverk og sender 24 timer i døgnet på nettet, samt 73 timer i uka på DAB og FM. I tillegg kommer en hel gjeng med frivillige og engasjerte medarbeidere. Driften finansieres av gaver fra givere.

-Vi får dagleg tilbakemelding på at vi lagar god radio, at vi snakkar positivt om den kristne trua og at musikken er variert og god å lytte til. I tillegg er vi utruleg heldige som har svært mange engasjerte frivillige som både snakkar positivt om oss, men som også legg mykje arbeid i å skaffe gevinstar, arrangere radiotreff og heie på arbeidet, legger Vartdal Espelund til.

I tillegg til radiosendingene blir intervju og andakter lagt ut på hjemmesiden, som podkast og i sosiale medier. I 2020 hadde radioen 20 000 brukere på egen hjemmeside.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.