Ivar-Eiken. Foto: Ingvild Olaussen, Bygdebladet
Radionyheter

Kristenradioer lanserer P Tro

Flere kristne lokalradioer i Bergen, Stavanger og Kristiansand slår seg sammen til en radio, under navnet “P tro”

De tre søsterradioene Radio Sørvest (Stavanger), Gimlekollen Radio (Kristiansand) og Radio Gnisten (Bergen) har allerede samarbeidet tett i mange år, med utveksling av saker, og samproduksjon av programmer.

Ved nyttår ble radioene slått sammen i et nytt eierselskap. Fra  første mars ble de også én radio på luften:

– Navnet sier noe om hvem vi er og hva vi vil, sier styreleder Erik Waaler.

Radio Sørvest, som nå blir Stavanger-avdelingen av P tro, har ifølge tall fra lokalradioforbundet doblet sin oppslutning etter at NRK og de kommersielle kanalene forlot FM-nettet. Håpet er at nysatsingen kan bidra til videre vekst, også på DAB og internett.

– Målet er å nå mye lengre ut, få høyere kvalitet på radioen, og en mer samkjørt radio. Målet vårt er å servere veldig god radio, sier Waaler.

Den lokale tilknytningen blir ivaretatt, selv om det nå blir mye samsending mellom Bergen, Stavanger og Kristiansand. Separate, lokale sendinger i Kristiansand og i Stavanger-området får også plass på sendeplanen mandag til fredag, under vignetten «P tro lokal».

Da det skulle settes nytt navn på den felles radiosatsingen i Bergen, Stavanger og Kristiansand ble lytterne involvert gjennom en navnekonkurranse. 137 forslag kom inn.

– Vi er glade og takknemlige for at så mange engasjerte seg, og sendte inn forslag, sier daglig leder Ivar Eiken.

Seks av navneforslagene ble med til en «finalerunde» før valget falt på P tro.

– P-en signaliserer at det er en radiokanal, etter modell fra P1, P4 og en rekke andre. «Tro» viser til at troen på Jesus står sentralt i programtilbudet, forteller Eiken.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar