Valgdebatt Foto: Radio Latin-Amerika
Radionyheter

Lokalradio med kritikk av valgdirektoratet

Radio Latin-Amerika og flere andre minoritetsmedier vil gå sammen om en klage til valgdirektoratet på grunn av manglende informasjon om støttemuligheter. 

Redaktør i Radio Latin-Amerika, Hans Dahle, er frustrert over Valgdirektoratet, som nylig har lyst ut mulighet til å søke om valgmidler. Dette har gått hus forbi både lokalradioen og mange andre minoritets-medier.

– Vi mener Valgdirektoratet ikke har informert tilstrekkelig og godt nok i tråd med sine arbeidsoppgaver, sier redaktøren til Utrop.

I forbindelse med valg er det mulig å søke om støtte til informasjonsarbeid, særlig rettet mot grupper med lav valgdeltakelse. Minoritetsgrupper er i denne kategorien, men Dahle er frustrert over manglende kommunikasjon om muligheten til å søke om tilskudd:

– Ingen av våre samarbeidspartene som kan se å ha mottatt beskjed om søknad til valginformasjonsmidlene. I år har de fått 50 søknader til valginformasjon, noe som er svært lite. For meg tyder det som om Valgdirektoratet ikke har informert tilstrekkelig, på samme måte som myndighetene tabbet seg sist og ikke inkluderte innvandrerorganisasjoner i tildelingsprosessen til korona-info, sier Dahle.

Etter det lokalradio.no kjenner til har heller ikke GLR i Kautekeino fått noe informasjon om denne tilskuddsordningen. Det har heller ikke Radio Inter Fm, avisa Utrop og organisasjonen Caritas, i tillegg til Radio Latin-Amerika:

– Hele poenget er å bruke nettverkene og aktørene som står innvandrermiljøene nærmest. Vi er en av Norges lengstlevende radioer for et innvandrerpublikum. Radio Inter FM sender på ni språk, og burde vært i målgruppen for valginformasjon.

Lokalradioen i Oslo, som hovedsaklig sender på spansk, har tidligere hatt flere typer valgsendinger, med politikere fra alle partier.

– I løpet av de siste årene har vi i Radio Latin-Amerika sendt flere valgprogram, intervju, flerspråklige valgspotter og mange timer med valgdebatt, direkte fra studio og fra andre større arrangement i Oslo. Men det er dyrt, det koster en del penger å ha flere medarbeidere på live sendinger, sier Dahle til lokalradio.no.

Som et eksempel kan vi det nevnes at foran kommunevalget i 2019 arrangerte radioprogrammet og podcastserien Femina, et fast innslag på Radio Latin-Amerika, en sofasamtale om felleskap, integrering og valgdeltakelse blant minoritetsbefolkningen i Norge i samarbeid med Deichmanske Bibliotek på Grünerløkka.

Valgdirektoratet kjenner seg ikke igjen i kritikken:

–  I år annonserte vi tilskuddsordningen bredt gjennom annonser på nettaviser og i sosiale medier. Vi har selvsagt også informasjon om denne sentralt plassert på vår nettside, valg.no, sier seniorrådgiver for kommunikasjon, Bård Holmen Solvik, til Utrop.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar