Redaktør i Radio E6 og Mediehuset OPP Per Roar Bekken i en utspørring av ordførerkandidat Kirsti Welander under lokalvalget i 2015. Foto: Per Ole Aalberg
Radionyheter

Kritiserer journalister for FM-slukking

Mange journalister feilinformerer om FM-slukking. Det mener redaktør Per Roar Bekken i Radio E6. Han undres over at journalistene så upresise når det gjelder sin egen virksomhet.

– Det er NRK og riksdekkende kanaler som rømmer FM, ikke FM-nettet som slukkes, sier redaktør Per Roar Bekken i Radio E6.

Han er ikke alene om å være frustrert i norsk lokalradio, for det upresise uttrykket FM-slukking går igjen overalt, selv om FM-nettet altså ikke skal slukkes, det er kun NRK, P4 og Radio Norge som slår av sine sendere. De aller fleste lokalradioer fortsetter å sende på FM til minst 2022.

– Journalister skal være svært opptatt av et presist språk. Men når NRK-folk og andre medier omtaler DAB-overgangen, klarer de å skrive at FM-nettet slukkes. Enda de vet at det er feil, sier Bekken til Opp.no, som eier Radio E6.

Han legger til at det er merkelig at de samme journalistene i samme sak skriver at mange lokalradioer fortsatt skal sende på FM-nettet, når de altså først skriver at FM-nettet skal slukkes.

– Jeg håper og tror at det bare er ren journalistisk sløvhet, og ikke bevisst språkbruk for å styrke NRK og svekke lokalradioene, sier Bekken.

Lokalradioredaktøren er ikke veldig imponert over DAB-teknologien heller. Radio E6 er en av flere lokalradioer som har sagt at de vil vente med å gå over på DAB:

– DAB-omleggingen er et spennende eksperiment, sier Bekken og mener NRK tar en stor risiko med å tukle med lyttervaner blant en befolkning som gjerne vil ha ting slik de alltid har vært.

– Med lettilgjengelig nettradio er DAB en dyr omvei, der forbrukerne må ta enorme kostnader ved å skaffe seg nye radioer, sier bekken til opp.no

HER KAN DU LESE HELE SAKEN

Radio E6 er eid av mediehuset OPP, som også driver nettstedet opp.no og lokalavisen OPP. Radiostasjonen har allmennradiokonsesjon for kommunene Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal. Radio E6 er medlem av Norsk Lokalradioforbund.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

3 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar