Nils Martin Kristensen i det nye studioet til GLR Foto: GLR
Radionyheter

Kritisk mot manglende innsyn i NRK-stilling

Redaktør Nils Martin Kristensen i GLR er kritisk til at han ikke fikk innsyn i alle søkerne til stillingen som direktør i NRK Sápmi.

Det var to anonyme søkere til den nå besatte stillingen som direktør i NRK Sápmi var, men da Kristensen i den samiske lokalradioen ville vite hvem det var ble han nektet innsyn av NRK, går det fram av en artikkel på nettstedet m24.no

– NRK Sápmi er Nord-Norges absolutt største mediebedrift. Da finner jeg det rart at den som søker ønsker å holde ting skjult, når vedkommendes viktigste jobb blir å avsløre hemmeligheter i maktens korridorer, sier Kristensen til Medier24.

Guovdageainnu Lagasradio klaget inn saken til NRK og også til Kulturdepartementet, men i begge tilfeller ble klagen avslått. NRK avviser kritikken.

 – Dette er i tråd med regelverket og vi har i vår vurdering i denne saken lagt vekt på behovet for å bevare et godt rekrutteringsgrunnlag. Denne vurderingen har Kulturdepartementet gitt NRK medhold i, sier NRKs organisasjonsdirektør, Olav Hypher.

Les hele saken på Medier24

 

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar