Radionyheter

Kulturbørsen AS vant auksjon om DAB i Oslo-området

Frekvensene til lokal DAB i Oslo, Asker og Bærum er tildelt Kulturbørsen AS. Det er klart etter at Nkom har avholdt en lukket andreprisauksjon. Det var to deltakere i auksjonen og Kulturbørsen AS skal betale 385 000 kroner for frekvensene.

Tildelingen av frekvensressursene har foregått gjennom en pengeauksjon, med formatet lukket andreprisauksjon. Budgivere leverte bud i en lukket konvolutt innen en fastsatt frist, og budgiveren med det høyeste budet vant frekvensressursene, og må betale det nest høyeste budets pålydende i sin helhet.

Auksjonen ble avsluttet mandag 22. juni, klokken 10.00. Det nest høyeste budet var på 385 000 kroner og er altså den prisen som vinneren må betale for frekvensressursen som har en varighet til 31. desember 2031.

Kulturbørsen AS er heleid av Herman Skretting og er et selskap med base i Sandnes. Det er ikke gjort kjent hvem den andre budgiveren er.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar