Foto: Nils Martin Kristensen/GLR
Radionyheter

Kulturdepartementet vil tillate spill på digitale bingoblokker

Kulturdepartementet har bedt Lotteritilsynet om å utarbeide et forslag om å fjerne kravet om at bingobonger må skrives ut, før de kan benyttes i spill. Det fremkommer i et brev fra departementet til tilsynet.

Om endringen vedtas betyr dette at det vil tillates å spille radiobingo via digitale bingoblokker på mobil, nettbrett eller desktop. Både Norsk Lokalradioforbund, enkelte lokalradioer og Trond Giske har engasjert seg for å å endre forskriften på dette punktet.

Ved innføringen av elektronisk salg av bingoblokker med virkning fra januar 2015, ble det satt som et krav at bingoblokkene fysisk må skrives ut på papir. I en digital tidsalder har Norsk lokalradioforbund i flere sammenhenger tatt til orde for at dette er bakstreversk, lite moderne, lite miljøvennlig og en bremsekloss for å adoptere ny teknologi. Med bakgrunn i at revidert bingoforskrift fra januar 2019 åpner for databingospill på digitale blokker over Internett, kan ikke forbundet se noen vektige argumenter for at digital utfylling av bingoblokker på egnede plattformer ikke også skal kunne omfatte hovedspill i lokalradio.

Lotteritilsynet vil nå starte et arbeidet med å utforme forslag om endring av forskriften. Saken vil deretter sendes på høring.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar