Kjell Inge Brovoll og Terje Craig FOTO: Privat og Nea Radio
Radionyheter

Kulturkjemper bidrar på lufta

Terje Craig og Kjell Inge Brovoll lager programmer for Nea Radio, som har fått mye oppmerksomhet rundt sin musikk-strategi

Koronaviruset har rammet kulturlivet hardt, ikke bare økonomisk men også når det gjelder å ha noe å ta seg til.

Kjell Inge Brovoll fra Stjørdal, som har drevet bluesfestivalen Blues in Hell i flere tiår, trør nå til og lager tre programmer i uka for Nea Radio.

Det samme gjelder Terje Craig, en annen kulturstørrelse i kommunen, som blant annet driver platestudioet Craigtones. Han skal lage ett program i uka.

Begge to vil utelukkende spille norsk musikk. Kjell Inge tar for seg blues i Programmet “Kafe´ Norsk Blues”, mens Terje favner bredere sjangermessig, men smalere geografisk, og holder seg til det trønderske i sitt program “Lydstreif gjennom Trøndelag”.

Nea Radio har fått mye oppmerksomhet etter at de besluttet å spille kun norsk musikk i den perioden den akutte fasen av koronakrisa står på.

 – Tiltakene som settes inn har rammet kulturlivet i svært stor grad. Målet med aksjonen er å gi en symbolsk og synlig håndsrekning til kulturlivet vi alle er avhengige av for å kunne leve et litt mer hyggelig liv. Derfor velger vi at pengene fra Tono og Gramo heller skal gå i lomma på norske artister i denne perioden, opplyser Nea Radio

 – Vi i Nea Radio er svært takknemlige for å se responsen som blant annet viser seg i bidragene på produksjonssiden. Dette fordi vi, som er svært få i redaksjonen, trenger den hjelpen vi kan få for å klare å fungere som beredskapsradio i denne perioden. I tillegg er det nesten rørende å se hvordan kulturlivet stiller opp. Flere som nå streamer konserter på forskjellige plattformer på internet, har også ytret ønske om å overføre disse også på våre nettsider. Det er noe vi jobber med å få på beina, melder lokalradioen, som dekker store deler av Trøndelag.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar