Egil Houeland Foto: Radio 102
Radionyheter

Kulturpris til Mr. Radio på Karmøy

Radio 102s musikksjef Egil Houeland får Karmøy kommunes kulturpris for 2018.

Tredje dag jul får han det synlige beviset, blant annet for sin innsats for nasjonale, internasjonale og lokale artister, melder Radio 102.

Her er juryens begrunnelse:

Egil Houeland er mr Radio himself. Han har tatt tak i artister, både utenlandske og nasjonale, som enda ikke har blitt oppdaget av den kommersielle delen av musikkbransjen.

Han har snurret låtene deres, promotert dem og gjort dem store på Haugalandet. Egil Houeland har hatt stor betydning for den lokale musikkrepresentasjonen i distriktet. Det at artister og band har hatt en arena for å promotere musikken sin gjennom eteren, for å nå ut til både gamle- og nye lyttere, har vært unikt i distriktet vårt.

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt.

Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

Radio 102 har lenge vært en av landets mest populære lokalradioer, med høye lyttertall og god økonomi.

Lokalradioen dekker Haugesund og Karmøy i Rogaland med en blanding av nyheter, musikk og underholdning med sterkt fokus på det lokale

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar