Robin Frøyen FOTO: RADIO NOVA
Radionyheter

Kutter kraftig i Radio Nova

Radio Nova får vesentlig mindre penger fra Velferdstinget i Oslo og Akershus enn de hadde søkt om. Dette medfører at studentradioen må kutte. 

Mandag utdelte Velferdstinget nesten 16 millioner kroner til ulike studentforeninger. Men, Radio Nova fikk 600 000 kroner mindre enn de hadde søkt om, skriver Universitas.

Radiokanalen hadde søkt 2,3 millioner kroner i støtte for 2021, og ble innstilt på 2,1 millioner fra VTs arbeidsutvalg. Men, etter to kuttforslag, sitter Nova igjen med en sum på 1,7 millioner. Justert for prisvekst er dette den minste summen Radio Nova har blitt tildelt siden 2012.

–⁠ Dette vil føre til en betraktelig inngripen i hvordan Radio Nova driftes, sier ansvarlig redaktør Robin Frøyen til Universitas.

–⁠ Jeg har vanskelig for å forestille meg at vi kan ha et såpass godt utarbeidet tilbud på Nova hvis vi skal kutte i stillinger. Da vil vi i så fall også måtte kutte i vårt tilbud til både studenter og medlemmer, og nå er det mye som tyder på at vi må nettopp det, sier Frøyen.

I arbeidsutvalgets opprinnelige innstilling til Radio Nova, ble det blant annet kommentert at kanalen mangler relevant statistikk for lyttertall på sine sendinger og podkaster.

–⁠ Over flere år har vi ikke fått vedlagt lyttertall fra Radio Nova. Vi mener det er viktig i en søknadsprosess å vise til hvor mye mediet blir brukt, sier Øystein Fossbraaten Wennersgaard til Universitas.

Radio Nova på sin side påpeker at lytterundersøkelsen koster 70 000 kroner og det har ikke lokalradioen råd til.

LES MER OM SAKEN I UNIVERSITAS

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar