Foto: Radio Rjukan
Radionyheter

Lager turistradio for 29. året

Radio Rjukan har nå satt i gang sin turistradio for 29. gang. I år har også naboradioene Hjalarhornet og Radio Vest-Telemark blitt med på informasjonsbølgen.

Radio Rjukans turistradio har pågått hver sommer siden 1989, da Catharina Maria Bugge dro igang opplegget. Dette har vært en suksess for lokalradioen hver sommer siden.

– Vi prøver å lage det slik at det er litt for alle, også innbyggere på Rjukan og i Tinn, opplyser ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito. Han innrømmer at de gjerne skulle kjørt vanlig radio sommeren igjennom nå etter NRKs DAB-slukking, der Radio Rjukan er alene på FM i Tinn.

– Det hadde vært ideelt, men vi må ha litt ferie også. Men sommeren igjennom blir det også lokalradio til faste tider.

Når det gjelder turiststoffet er det norsk som prioriteres. Endel utlendinger som kommer til Tinn vil nok hatt glede av turistradio på engelsk, særlig nå som flere kanaler har gått av FM.

– Det er greit å være konsekvent. Nordmenn er en hoveddel av turistene i Tinn, ikke minst med den svake krona vi har nå, men vi skulle gjerne hatt et tilbud på engelsk også. Vi får se om  mjuligheten kommer i DAB-opplegget, sier Tveito.

Radio Rjukan planlegger å starte prøvesendinger på DAB+ iløpet av sommeren, men FM vil forbli den viktigste distribusjonsformen i uoverskuelig tid framover.

– Turistradioen er laget på en lest som er endret flere ganger. Endel det samme, men det blir mer og mer live, mer og bredere med stoff og intervjuer.

I år er det også et nytt samarbeid med Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet i de seks Vest-Telemark-kommunene, og det innebærer at det blir turiststoff over hele regionen.

De skal lage turistradio slik at vi får stoff fra Telemark, og resten av Telemark får stoff om oss. Nytt i år blir derfor også litt om Telemarkskanalen og Heddal stavkirke og de sender mye stoff fra vårt område, forteller Tveito.

– Det blir kanskje mer interessant for den lokale befolkninga i Tinn også, sier Tveito, som forteller at Radiobingo også går hver onsdag sommeren igjennom.

Turistradioen går fram til skolestart i august.

14 dager seinere feirer Radio Rjukan sitt 30-årsjubileum med åpen dag – 1. september.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar