Leder i Radio 3,16 Margrethe Sunnarvik Tveit sammen med redaktør Wiggo Skagestad (Foto: Radio Filadelfia)
Radionyheter

Lanserer ny kristen riksdekkende DAB-kanal

Menigheten Filadelfia i Kristiansand starter i april en ny riksdekkende kanal på DAB med kristent budskap. Radioen har fått navnet 3,16 og vil dekke store deler av Norges befolkning innen året.

Radio 3,16 skal finansieres av reklame og vil gi lyttere over hele landet muligheten til å høre kristne programmer og musikk på DAB gjennom hele døgnet. Menigheten har gjort avtale om å leie seg inn på lokale DAB-blokker og vil i følge en pressemelding dekke 70 prosent av landets befolkning i løpet av året. Studioet blir i Kristiansand, der Filadelfia siden 1987 har produsert lokal radio for Kristiansand og omliggende kommuner på FM.

– Med en ny kristen rikskanal så må vi tenke litt nytt. Vi søker å knytte til oss samarbeidspartnere. Vi ønsker alle gode radiokrefter velkommen til å prate med oss og være med å dra lasset. Den nye radioen skal ikke hete Radio Filadelfia, for vi tenker at vi ikke skal være lokale. Vi skal ikke være en menighetsradio, ikke en pinseradio heller. Vi ønsker et tverkirkelig snitt på det vi sender ut og det nye navnet blir derfor Radio 3,16, sier Margrethe Tveit som er leder i medieavdelingen hos Filadelfia til egen radiokanal.

I en pressemelding skriver Filadelfia at de søker et nært samarbeid med andre kristne radioer og organisasjoner, og på den måten bygge en profesjonell, positiv og utfordrende radio med stort mangfold. Menigheten er blant annet i samtaler om samarbeid med Norsk Luthersk Misjonssambands (NLM) nettverk av lokalradioer. Sistnevnte lanserte for to uker siden sine egne planer om en nasjonal kristen DAB-kanal.

Filadelfia Kristiansand, som er landets nest største pinsemenighet, flyttet nylig inn i nye lokaliteter som opptar et helt kvartal i sentrum av Kristiansand. Q42 som kvartalet heter rommer 68 leiligheter, Kristiansand Kongressenter, 11 hotellrom, trivselssenter for eldre, restaurant, kaffebar, catering, TV- og radiostudio, medieavdeling, kontorer og menigheten Filadelfia Kristiansand

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar