Solørradioen starter nettavis. Bjørn-Martin Brandett og Andreas Krantz
Radionyheter

Lanserer sin egen nettavis

Lørdag lanserte HedmarksRadioene sin nye satsing, nettavisen iSolør.no. Fra før utgir de også det papirbaserte SolørMagasinet.

Dermed føyer de seg inn i rekken av lokalradiostasjoner som satser på nettbaserte nyheter og aktualiteter.

– Ideen om å lansere en nettavis har vi hatt lenge, og vi har vel drevet konkret med dette et års tid nå. Nå følte vi at brikkene falt på plass, og at vi hadde landet en del andre viktige prosjekter vi har drevet med som har vært tidkrevende, sier Bjørn-Martin Brandett.

Han er redaktør for alle de tre produktene. Nettavisen er tilgjengelig i hele verden, og er gratis for alle å bruke.

– Radioen er gratis å høre på og magasinet er gratis å lese. Det har aldri vært noe tema å ta betalt for nettartikler, og slik kommer det til å bli i fremtiden også. Vi driver et lite mediehus i Solør svært kostnadseffektivt, og trenger ingen voldsomme annonseinntekter for å få dette til og gå rundt. Grue Sparebank er en viktig annonsør og samarbeidspartner nå i starten, og det var det vi trengte for å realisere prosjektet, sier Brandett.

Men han håper selvsagt at flere annonsører vil komme til etter hvert, slik at produktet kan utvikles videre.

– Våre inntekter brukes utelukkende til å utvikle det lokale mediehuset. Vi har ingen eiere som sitter og krever en viss driftsmargin, forteller Brandett.

Redaksjonelt vil radio, nett og magasin smelte mer sammen. Å tenke flermedialt er viktig i den tiden vi er, og alle mediene er unike på sin måte.

– Radioen er en venn i øret, og fungerer som underholdning med innslag av nyheter gjennom hele dagen. Magasinet kan du lese når det passer deg, og har lang levetid. Nettet har vi mulighet til å oppdatere gjennom hele dagen og uka. Mediene utfyller hverandre, og jeg tror dette blir veldig bra, sier Brandett.

I starten er det Andreas Krantz og Brandett som skal produsere nettproduktet, men på sikt er målet å knytte til seg flere ressurser.

iSolør.no er et samarbeidsprosjekt mellom HedmarksRadioene AS og Solør Media AS. Den tekniske løsningen er levert av Hamar Media.

Radio Sør, Nea Radio og den nye radiostasjonen KSU247 er eksempler på andre radiostasjoner som satser på nyhetsbasert nettavis som supplement til ordinær lokalradiodrift.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar