Jostein Sunde i studio på Radio Tabernaklet ca 1983. Foto: Radio Bølgen
Radionyheter

Legger ned etter 38 års drift

Den kristne lokalradioen Radio Bølgen stanser sine sendinger 31. august, etter over 38 år på lufta. 

Radio Bølgen er en videreføring av Radio Tabernaklet, som startet sine sendinger i Bergens-området i april 1982. De var dermed blant de aller første lokalradioene som kom på lufta i Norge, og den eldste kristne lokalradioen i Bergen.

I 2009 kom det flere menigheter/felleskap inn på eiersiden og radioen skiftet derfor navn til Radio Bølgen. Like etter flyttet lokalradioen inn i samme lokaler som P7/Kristen Riksradio.

På årsmøtet 08.06.2020, ble det besluttet å avvikle driften av Radio Bølgen, skriver lokalradioen i en pressemelding. De fortsetter:

– For daglig leder er det trist, han har hatt forskjellige jobber innen radioarbeidet siden 1982. Siste sendedag blir mandag 31.08.2020.

Kristenradio Vest som har senderansvaret vil fortsette med de fem andre stasjonene: Radio PR, Radio Fana, Godt Nytt Radio, City Radio, Kanal 7.

– Det er med vemod vi meddeler at Bergens eldste kristne lokalradio, Radio Bølgen, må legge ned driften. Det er en kombinasjon av økonomi og mangel på nye medarbeidere som er bakgrunnen, skriver radioens leder Jostein Emil Sunde i en melding til Norge i dag.

De kan også fortelle at det er langt færre både menigheter og aktive lyttere for Radio Bølgen. I dag er det tre menigheter igjen bak Radio Bølgen: Klippen Loddefjord, Saron Sotra og Sion Øygarden.

– De fleste giverne har vært med fra starten, og nå ser vi at de faller fra, en etter en. De er eldre og havner på sykehjem, eller vandrer hjem til Herren. Så økonomi er stor del av avgjørelsen om nedlegging. En annen sak er at ingen kan eller vil ta over mitt arbeid, sier Sunde, ifølge Norge i dag.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar