Sending i Teipen Radio tilbake i 2002. (Foto: Bernhard Ingebrigtsen)
Radionyheter

Legger ned ungdomsradio i Stavanger

Teipen Radio i Stavanger er nedlagt. Manglende rekruttering av nye medarbeidere er årsaken, i følge Stavanger Kommune som drev radiostasjonen inntil nisjekonsesjonen ble levert tilbake på nyåret.

Teipen var en organisasjonsradio drevet som et tiltak for ungdom av fritidsseksjonen i Stavanger kommune. Radioen holdt til i det gamle politikammeret i Stavanger der kommunen laget et eget kulturhus for ungdom under navnet “Metropolis”.

– Radio var en del av medietilbudet vårt og grunnen til at vi valgte å legge ned var problemer med å rekruttere ungdommer til å være med å drive radioen og lage sendinger.

Det sier Thomas Ognedal Matre som er daglig leder for Metropolis til lokalradio.no

Teipen Radio som har en historie som skriver seg tilbake til 80-tallet, har vært drevet under flere navn, blant annet Metro FM, Nero FM og nå sist Wave FM.

– Vi har hatt konsesjon siden 1988 så litt vemodig er det jo, men vår grunntanke er at tilbudene våre skal tilpasses ungdommens ønsker og hva de har lyst til å drive med, sier Matre.

Etter nedleggelsen av Teipen Radio, er det så vidt lokalradio.no kjenner kun en ren ungdomsdrevet radio igjen i Norge. Det er Radio Harstad som ble startet i 1985.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar