Ole Vidar Lien og Britt Viberg Foto: Radio Randsfjord
Radionyheter

Lettbeint underholdning med fokus på lokale artister.

Radio Randsfjord har fått med seg to ringrever fra den lokale Handelsstanden til å lage fredagsunderholdning. 

Fredag 20. november er det duket for premiere på et nytt underholdningsprogram på Radio Randsfjord. Programledere er Ole Vidar Lien og Britt Viberg, som er godt kjent for de fleste i Brandbu.

De to har vært svært aktive lokalt, i Handelsstanden og med arrangementer som Oktoberfest og Potetfestivalen. Nå satser de på lettbeint underholdning med lokale gjester og artister.

– Vi har kjent hverandre lenge, og liker å jobbe sammen. Nå er tiden inne til å prøve noe annet, selv om det jo er beslektet med det vi har drevet med før, sier Lien til avisa Hadeland.

I det første programmet på fredag får de besøk i studio av Eli Kristin Hanssveen, og hadelandsvennen Eldar Vågan er med på telefon.

– I tillegg snakker vi med Per Sønsteby og Ole Edvard Backe i Størenslunden Park, forteller Viberg.

Duoen har som mål å lage et «feel good»-program, med fokus på den gode samtalen og lokale artister. Lien mener folk trenger noe positivt i alt det negative rundt covid-19.

– Det er tøffe tider for mange og særlig i kulturbransjen. Jeg håper vi kan bli et lite lyspunkt for mange. Det skal være ren underholdning, og vi ønsker å trekke fram de mange dyktige kulturformidlerne distriktet har, sier han til avisa Hadeland.

Navnet på programmet blir Herlige fredag og vil til å begynne med sendes annenhver fredag. De to ildsjelene håper å få til ukentlige sendinger etter hvert.

Programmene lager de selv i eget studio, Basic studio i Vassenden. Daglig leder og redaktør i Radio Randsfjord, Anders Taaje er godt fornøyd med samarbeidet:

– Det er sjelden vi får programmer tilsendt i så god kvalitet. Både innhold og teknikk holder det mål, så dette tror jeg folk kommer til å sette pris på. Det er hyggelig at vi kan gi et tilbud på fredagskvelden igjen. Det er lenge siden sist, sier Taaje til lokalavisa.

Radio Randsfjord er en av Norges mest populære lokalradioer og landet i 3. kvartal på en tredjeplass i Norge, målt i oppslutning i eget område. Lokalradioen dekker regionene Hadeland og Land i Innlandet fylke.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar