Plakat Radio Harstad
Radionyheter

Linea (10 år) intervjuer kjendiser

Radio Harstad får stadig yngre medarbeidere. Nå er det 10 år gamle Linea Buitink som får sitt eget program, der hun intervjuer en lang liste med kjendiser.

– Jeg intervjuer Nord-Norske kjendiser, og så har vi musikk innimellom. Fokuset er mest mulig nordnorsk, sier Linea til Vesterålen Online. Hun legger til at hun og pappaen også gjør en masse tulleting sammen.

Pappaen er frilanser Juitse Buitink som har gjennomført en rekke showbusiness-prosjekter. Han er produsent og sidekick i programmet:

– Premièren for showet er 30. september på Radio Harstad, men vi er i dialog med mange radiostasjoner i Nord-Norge som er positive til å sende programmene. Vi trenger en sponsor. Akkurat nå jobber vi på goodwill og kjærlighet, sier Buitink til vol.no. Han ber aktuelle sponsorer ta kontakt.

Intervjuene blir foretatt via internett i radiostudio på Nordmela, der Linea får kontakt med intervjuobjektet på storskjerm. Hun har produsert tre programmer, og skal lage fem til.

På listen over kjendiser finner man mange fra NRK og TV2 blant annet Per Sundnes, Silje Nordnes og Knut Folkestad, samt komiker Dag Sørås og Håvard Kristoffer Hansen, som har vært med i “Haterne”

På facebboksiden «Lina og pappa» kan du få en smakebit på hvordan Linea gjør det når hun intervjuer. Linea sier til Andøyposten at hun har en stor drøm om å få råd til en VIP-billett for å intervjue barnestjernene Marcus og Martinus som opprinnelig kommer fra Mosjøen.

Radio Harstad hadde sin første sending 10. Desember 1985, og har siden begynnelsen vært en radiostasjon driftet av ungdom. Ungdommene velger sitt eget driftsstyre som står for radioens innhold.

Radioen har i dag 2 ansatte, gjennom Harstad Kommune, som står for den daglige driften og veiledning av ungdommene. Radio Harstad er et aktivitetstilbud til kommunens ungdom og er en del av Kulturenheten i Harstad Kommune, sammen med Ungdommens Hus.

Her kan du lese mer om programmet Linea og Pappa

Her kan du lese mer om Radio Harstad

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar