LO-radioen, fra en sending nær jul. Foto: LO-radioen
Radionyheter

LO markerer 1 mai med spesialsending

LO-radioen i Grenland satser hardt på arbeidernes dag og har tradisjon for spesialsending på 1. mai, så også i år. 

I mer enn 20 år har LO-radioen i Grenland hatt utvidede sendinger på 1. mai. Også i år blir det spesialsending fra kl. 10 til 16.

– Vi sender 6 timer 1. mai for å markere den viktige dagen for fagbevegelsen ved å spre budskapet som er viktig for oss, sier Ole-Henrik Olsen som er redaktør for LO-radioen.

Lørdagsmagasinet fra LO har foregått i en eller annen form gjennom 37 år, delvis som egen radiostasjon og delvis som magasin under Radio Grenland-paraplyen. Normalt er det to timer sending pr. uke, med i hovedsak faglig- og politiske saker som er viktig for fagbevegelsen. Men på 1. mai slår de på stortromma:

– I hovedsak sender vi appeller, taler og har samtaler med enkelte gjester i sendingen. I sendingen får vi som regel intervju med LO-leder, Arbeiderpartileder og mulig andre partiledere på rødgrønn side. Flere forbundsledere i LO stiller opp med en prat og appell. Ellers er det lokale tillitsvalgte som stiller opp. Ungdommen i LO og i de rødgrønne partiene får også holde appeller, sier Olsen til lokalradio.no

Det brukes en del tid på forhånd til å booke gjester, spille inn appeller på forhånd og lage sendeplan. Det er i hovedsak tre personer i redaksjonen for 1. mai-sendingen.

– Til vanlig er vi 6 programledere som tar ansvar for hver sine sendinger, samt en teknikker som jobber for oss. Vi har en valgt redaktør, som velges av årsmøtet i LO Grenland. En lokalorganisasjon i LO, forteller Olsen

LO-radioen har fått gode tilbakemeldinger fra lyttere på 1. mai-sendingen:

–  Folk syns det er interessant å lytte til våre sendinger, spesielt 1. mai fordi den inneholder mange ulike tema og har med en rekke appellanter.

Senidngen kan høres på Radio Grenland sin frekvens, både på FM og DAB i store deler av Telemark. Ellers kan man lytte via hjemmesiden til Radio Grenland.

– Etter sendingen så legger vi ut alle appeller og intervjuer på hjemmesiden til LO Grenland og sprer det på facebook. Så her kan hele verden høre om ønskelig, avslutter Olsen.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar