Illustrasjon: DAB-sender
Radionyheter

Lokal DAB også i Fjordane

Det blir stadig færre områder uten lokal DAB i Norge. Nå har en sålangt ukjent aktør ytret ønske om å sette opp et digitalt senderanlegg for deler av Sogn og Fjordane. 

Medietilsynet har mottatt søknad om anleggskonsesjon for opprettelse og drift av senderanlegg for digital lokalradio i region 22, Fjordane.

Denne lokalregionen står i dag uten et lokalradiotilbud på DAB. Interessenter som ønsker å sende inn konkurrerende søknader må gjøre det innen 26. mars 2018.

Regionen det er søkt om er lokalregion 22: Selje, Vågsøy, Hornindal, Eid, Bremanger, Stryn, Gloppen, Flora, Naustdal, Jølster, Askvoll, Førde, Fjaler og Gaular.

Hvis det kommer inn flere søknader vil tildelingen avgjøres ved auksjon som vil bli avholdt som en «lukket førstepris»-auksjon. Det består av at søkerne leverer ett bud hver – og det høyeste budet vinner.

Hvis Medietilsynet ikke mottar konkurrerende søknader innen fristen vil anleggskonsesjonen bli tildelt søker. Konsesjonen vil vare til 31.12.2031.

LES MER OM DETTE PÅ MEDIETILSYNET.NO

Hvis listene Medietilsynet har lagt ut er oppdatert, er det nå bare Sogn og Namdalen som står uten tilbud på lokal DAB.  Ikke alle nett er operative.

For å sende radio på DAB trengs en innholdskonsesjon. Dette gjelder for både riksdekkende radio og lokalradio. For å drive senderanlegg for DAB trengs anleggskonsesjon og frekvenstillatelse. De fleste lokalradioer kan fortsette på FM hvis de ønsker det.

For å få innholdskonsesjon må du ta kontakt med anleggskonsesjonæren der du vil sende for å inngå en leieavtale. Deretter sender du søknad til Medietilsynet.

Anleggskonsesjon og frekvenstillatelse gis samlet etter en felles kunngjøring fra Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Jeg er stygt redd for at det er oss skattebetalere som må finansiere dette via den kommende mediaskatt.

    En skatt som burde ha de konsekvenser at alle velgere forlot nåværende regjering ved neste valg.
    For jeg er stygt redd for at det er DAB+ som blir forfordelt når de kommende støtteordninger for lokalradio utbetales.