DAB-sender i Finnmark FOTO: NLR
Radionyheter

Lokal DAB også i tunnelene i Finnmark

Utbyggingen av lokal DAB er ikke ferdig når man har satt opp en sender. Også i veitunnelene trenger man DAB-dekning, men det må ordnes i samarbeid med vegvesenet. 

Det er nå mulig å høre lokalradio på DAB i Honningsvågtunnelen og Nordkapptunnelen, melder Radio Nordkapp.

Statens vegvesen har oppgradert kommunikasjonsanleggene i tunnelene og ett av utslagene er at det er mulig å høre Radio Nordkapp og de andre lokalradioene på DAB også i tunnelene.

Lokalradio-DAB for Øst-Finnmark inneholder kanalene Radio Domen, Radio DSF, Radio Mehamn, GLR og Radio Nordkapp.

Det er DAB-sender i Honningsvåg, Lakselv, Mehamn, Karasjok, Kautokeino og Vadsø. Vardø-senderen er ute av drift, er meldingen denne uka fra Finnmark.

Fortsatt er det mulig å høre alle disse lokalradioene på FM og det vil det være i mange år fremover.

Lokalradioene i Øst-Finnmark har selv forestått utbyggingen i egne områder, men har etablert et felles selskap, Samkring, hvis formål er å ivareta drift og vedlikehold av sendernettet. Det vil si kostnader som involverer linjeansvar og innplassering hos Telenor. Selve driften av DAB-nettet gjøres i samarbeid med leverandøren Paneda.

Landets nordligste lokale DAB-nett har kommet på plass med god hjelp av Norsk Lokalradioforbund og teknisk rådgiver Eivind Engberg.

Les mer om det her

Det er ingen hemmelighet at det koster mye penger å sette opp DAB og lokalradioene er avhengige av offentlige støtteordninger for å finansiere utbyggingen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.