Radio 102. Monica Thorsen, Eivind Kallevik, Thor-Magnar Thorsen og Egil Houeland. Foto: Radio 102
Radionyheter

Lokal musikk-satsing på Radio 102

Radio 102 starter denne uka programserien “Kudos”, med fokus på lokale musikk-talenter gjennom 35 år med lokalradio. 

 – Prosjektet er feiring av artister fra vårt nedslagsfelt og deres musikk i forbindelse med at Radio 102 er 35 år i år. Vi gir et knippe artister og band som kommer fra vårt nedslagsfelt i oppdrag å velge ut én lokal låt de er glade i, som de spiller live hos oss, forteller prosjektleder Monica Thorsen.

Serien sendes på Radio 102 i oktober og november, tirsdager mellom klokken 13 og 14. 

 – Radio 102 har i alle år vært opptatte av å fremheve artister og band fra vårt nedslagsfelt. Kanalen er 35 år i år og vi vil feire det med en hyllest av musikken som betyr mye for oss. Egil Houeland har vært musikksjef på Radio 102 i alle kanalens 35 år på lufta og har alltid trukket frem våre lokale talenter, sier Thorsen. 

Artistene og bandene velger selv om de ønsker å gjøre innspilling med fullt band eller nedstrippede, akustiske versjoner, solo eller med deler av besetningen i bandet.

Dette skjer i Kudos

– Vi ønsker å kunne gi lytteren vår live musikkmagi på radioen deres. Artister og band spiller én låt av en lokal artist eller et lokalt band, en låt som betyr noe spesielt for dem som fremfører låten. Det skal være en hyllest til artister og band fra vårt område, med profesjonelle rammer. Vi håper og tror at dette kan være en måte å sette dagsorden innen lokal musikk og en anledning til å gi lytteren en helt spesiell opplevelse, forteller prosjektlederen. 

Fremførelsen av låtene skal også filmes. Hver fredag slippes filmen fra ukens episode på h-avis.no. 

 Serien sendes i oktober og november med én episode per uke. ABC Studio i Etne står for lyd og filming. Funny Høie i Haugesund backline leverer utstyr. Innspillingen foregår i TV-studioet på Mediehuset Haugesunds Avis.

Prosjektet blir finansiert gjennom en tilskuddsordning til lokale lyd-og bildemedier gjennom Medietilsynet. 

Artister og datoer:

Endre Olsen og Ragnhild Kambo Grov – 6. oktober

Kine Nesheim – 13. oktober

Blest – 20. oktober

Matti Røssland – 27. oktober

Emilie Røine Østebø – 3. november

FordRekord – 10. november

Helge Toft – 17. november

Ivar Bjørnson og Kjetil Grutle fra Enslaved – 24. november.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar