Radionyheter

Lokal og nasjonal radio samarbeider om ny digital plattform

Nå knytter også lokalradioene seg til tjenesten Radioplayer. Gjennom en felles avtale mellom Norsk Lokalradioforbund og Norsk Radio kan alle norske radiokanaler bli tilgjengelig på ett og samme sted.

I sommer etablerte NRK, P4 Gruppen og Bauer Media selskapet Norsk Radio AS. Gjennom tjenesten Radioplayer skal selskapet sørge for at norsk radioinnhold er bredt og enkelt tilgjengelig for lytterne på digitale plattformer som apper, smarthøyttalere og i biler med internett. Radioplayer tilbyr allerede alle de nasjonale radiokanalene til publikum via apper for mobil og nettbrett. I løpet av de neste månedene vil mange av Norsk Lokalradioforbunds medlemmer også bli å finne her.

– Det er viktig for lokalradioene å være tilgjengelig der folk lytter til radio. Nå skjer det en spennende utvikling hvor stadig flere lytter til radio via nye digitale enheter. Da er det viktig at vi som radiobransje gjør det enkelt for lytterne å finne og navigere i det norske radiotilbudet, sier Pål Lomeland, daglig leder i Norsk Lokalradiofobund.

Radioplayer er et internasjonalt samarbeid for distribusjon av radio over internett, hvor fokuset i større og større grad handler om å sikre radioens fremtid i biler og på talestyrte enheter som smarthøyttalere.

– Smarthøyttalerne er i ferd med å finne sin vei inn i norske hjem og stadig flere biler kommer med et internettbasert underholdningstilbud. Dette er en utvikling som innebærer både utfordringer og store muligheter for radio. Vi skal bidra til at norsk radioinnhold gjøres enkelt tilgjengelig på slike plattformer, forteller Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Norsk Radio.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar