Redaktør i RA, Torfinn Skåttet, med en klasse fra Rjukan videregående skole på besøk. Foto: Ole Jon Tveito, Radio Rjukan
Radionyheter

Lokalavis reduserer og innleder samarbeid med lokalradioen

Rjukan Arbeiderblad, som er kjent som Norges minste dagsavis, reduserer antall ukentlige avgivelser fra fem til tre. Samtidig satser RA på nett, i samarbeid med Radio Rjukan. 

Rjukan Arbeiderblad, RA, har gått ut med at de legger om driften til tung satsing på nettavis. Fortsatt blir det PDF-avis for abonnenter, men både den og papiravisa går over til tre tjukkere avisutgivelser i uka.

– Vi gjør det fordi færre kjøper abonnement på papir, mens flere og leser RA på nettet. Det er et kostnadsbilde som har forandra seg de seks siste åra, så det tvinger seg fram, sier redaktør Torfinn Skåttet til Radio Rjukan.

Nå vil avisa redusere papirutgivelsene til tre ukentlige utgivelser med tre tjukkere aviser, og satse på å få nyheter rett på nett etterhvert som de er produsert.

– Vi må bli ferskere. Det nye er at sakene går rett på nett, for de som har abonnement, og at endel av sakene kommer i mer utarbeidet form i papiravisa tirsdag, torsdag og lørdag, sier Skåttet.

Internett har endret måten vi leser avis på. Det samme skjer mange steder i landet, og det måtte også ramme Norges minste dagsavis.

– Vi ble altfor seine på hendelsesnyheter, som brann og ulykker og også det å være seint ute med gode nyheter. Nyheter har holdbarhetsdato, påpeker Skåttet, som bekrefter at de er i dialog om et tettere samarbeid med Radio Rjukan som har hatt ferske nyheter på nett i mange år.

– Vi er i samtaler med Radio Rjukan om det generelle mediebildet i Tinn, og ser sammen på hvordan vi kan sikre gode lokale nyheter og sikre mediebedriftene, sier Skåttet.

Nøyaktig hva samarbeidet går ut på, er foreløpig litt hemmelig, men det er velkjent at lokalradioen i mange år allerede har hatt en god dekning av nyheter på nett, noe lokalavisa ikke har vært like flinke på.

HER KAN DU LESE MER OM DETTE

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar