Ordfører i Tinn, Bjørn-Sverre Birkeland blir grillet i lokal valgutspørring på Radio Rjukan. Her står han på valgstand. FOTO: Radio Rjukan
Radionyheter

Lokale valgutspørringer i Telemark

Flere lokalradioer i Telemark satser på bred dekning av lokalvalget i år. Radio Rjukan griller de lokale toppkandidatene på direkten. 

Det er under to uker igjen til valget på nytt kommunestyre og fylkesting og nå er det siste innspurt i valgkampen. Mange lokalradioer over hele landet legger ekstra ressurser på dekningen av hvem som skal bestemme i kommunen og fylket de neste fire årene.

Radio Rjukan, i øvre Telemark, satser ambisøst og griller de lokalpolitiske toppene på direkten i en time hver før lokalvalget. Det er redaktør Ole Jon Tveito som står for utspørringen og hver dag før valget er et nytt parti i ilden.

– Det betyr mye for manges valg å høre kandidatene bli grillet på lett varme i lokalradioen. om dette er grunnen til at vi ikke har hatt “normalvalg” i Tinn siden 1987 skal ikke sies sikkert, men tilfellet er at Tinn har ikke vært det samme siden da. Ofte blir valgkampen i Tinn et ordførervalg, og folk er opptatt av om en kommende ordfører kan svare for seg, sier Tveito.

I går, mandag var det venstres kandidater som fikk kjørt seg, og i dag er det ingen ringere enn ordføreren. Det er Bjørn Sverre Birkeland fra Senterpartiet (bilde) som skal forsvare sin posisjon overfor lytterne til Radio Rjukan.

Det er også lagt opp til folkemøter og debatter, blant annet på Rjukan bibliotek førstkommende mandag.

Dette foregår i samarbeid med lokalavisa Rjukan Arbeiderblad, men blir overført direkte på lokalradioen og blir også tilgjengelig som podkast.

Radio Rjukan har fått støtte av tilskuddsordningen for lokalkringkasting til å dekke valget 2019. Det samme har nabo-kanalene Hjalarhornet og Radio Vest-Telemark. Alle kjører eget løp på de lokale partiene, men samarbeider om fylkestingsvalget.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar