Fra venstre Morten I. Schei, Leif Tore Surén og Bjørn-Martin Brandett. Foto: Hedmarksradioene
Radionyheter

Lokalradio dunker ut konkurrenten fra NRK i Hedmark

Hedmarksradioene kan smile fornøyd over lyttertallene for 2. kvartal. De viser at lokalradio i Hedmark er større enn NRK distrikt. 

Forskjellen er kanskje ikke så stor, men med 23,3 % daglig oppslutning er lokalradio totalt større enn distrikts-sendingen til NRK, som bare oppnår 23.1 % oppslutning i 2. kvartal.

Det viser tall fra lokalradioundersøkelsen som gjennomføres av Kantar TNS for Norsk Lokalradioforbund.

Lokalradio i Hedmark er i all hovedsak en av de mange radiokanalene som er med i Hedmarksradioene, på bildet ovenfor representert ved Solørradioen.

Alle andre kanaler blir små sammenlignet med lokalradio og NRK distrikt i Hedmark. P4 ligger et godt hakk bak med en daglig oppslutning på 15,4 %. Radio Norge er helt akterutseilt med 5,9 %.

NRK P3 er faktisk større enn Radio Norge i dette fylket og oppnådde 6,1 % i andre kvartal. NRK P2 ligger sist av de tradisjonelle kanalene med 4,1 %. 2,3 % hører på utenlandsk radio, skal vi gjette svensk radio?

Lokalradio i Hedmark er populær i nesten alle aldre. Lokalradio totalt har over 30 % daglig oppslutning i alderen 30 til 60 år og er nesten like høy (27 %) mellom 20 og 29 år.

Lokalradio er større enn NRK distrikt helt opp til 60 år, det er bare de over 60 år som foretrekker å høre på den lokale sendingen til Statskanalen.

P4 er pussig nok størst mellom 12 og 19 år, men i alle andre aldersgrupper er det flere som hører på lokalradio i Hedmark enn det er lyttere på P4.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar