Bjørn-Martin Brandett Foto: Hedmarksradioene
Radionyheter

Lokalradio dunker ut riksradio i Hedmark

Lokalradioene i Hedmark er den desidert største radiokanalen i fylket. Det viser ferske tall for 1. kvartal fra Kantar TNS. Rikskanalene har gått kraftig ned det siste året. 

Lokalradioene, med Hedmarksradioene i spissen, har all grunn til å være fornøyd med de aller ferskeste lyttertallene fra Kantar TNS. I Hedmark har lokalradio totalt en oppslutning på 30 % daglig i 1. kvartal 2018. Det er en dobling sammnelignet med 1. kvartal 2017.

Lokalradio er dermed større enn NRK P1 på 28 % og vesentlig større enn NRK distrikt på 24 %. Det er en solid nedgang. For ett år siden lå begge disse tallene på 34 %.

I løpet av den samme perioden har P4 mistet halvparten av sine lyttere og Radio Norge har mistet to av tre lyttere i Hedmark. P4 går ned fra 22 til 13, Radio Norge fra 15 til 5.

NRK P2 er den eneste av rikskanalene som holder seg stabil på 7 %, mens NRK P3 har gått ned fra 10 til 4 %.

Samtidig går Hedmarksradioene fra seier til seier på lytterstatistikken. Solørradioen er landets nest mest populære lokalradio med en oppslutning i eget område på 43 % daglig oppslutning. Nea Radio er øverst på lista med 57 %.

Men, radiosjef Bjørn-Martin Brandett er mer enn fornøyd med at så mange hører på Solørradioen:

– For SolørRadioen sin del trodde jeg nesten ikke det var mulig å øke mer. Daglig tallene er utrolig bra, men at 7 av 10 solunger hører på oss i løpet av måneden ikke til å tro, sier Brandett til lokalradio.no.

Alle de andre radioene i Hedmarksradioene gjør det også veldig bra, og nykommeren Hamarradioen har størst vekst:

–  HamarRadioen øker også utrolig mye, og med tanke på at dette er det mest befolkningsrike området vårt betyr det selvsagt mye. Det åpner seg en del komersielle muligheter med slike lyttertall, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Brandett.

Han tror det at de er blitt igjen alene på FM spiller en stor rolle: – men samtidig hadde vi neppe klart slike tall om produktet vi leverte var håpløst, avslutter Brandett.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar