Hans Dahle i studioet til Radio Latin Amerika i Maridalsveien. (Foto: Pål Lomeland)
Radionyheter

Lokalradio fikk korona-tilskudd for å nå innvandrere

To lokalradioer i Oslo har fått 300 000 kroner i støtte fra norske myndigheter for å nå våre nye landsmenn med informasjon om covid-19. 

Søknaden til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (imdi) kom fra Radio Latin-Amerika og Radio Inter FM, som skal jobbe sammen om å produsere en serie med radioprogram relatert til COVID-19.

– Det vil bli intervju med blant andre leger, helsepersonell, Folkehelseinstituttet, Helsenorge, Røde Kors, Caritas Norge, Oslo kommune, Norsk Folkehjelp og diverse innvandrerorganisasjoner, forteller redaktør i Radio Latin-Amerika, Hans Dahle.

– Videre vil det bli sendt annonser (radiospotter) på 11 språk.  Hensikten er å nå flest mulig blant innvandrerbefolkning i Oslo og ellers i landet med viktig informasjon, råd  og forebygging om COVID-19, sier Dahle.

Tiltaket varer frem til november i år og programmene skal sendes på frekvens FM 105,8 i Oslo som drives av Radio Latin-Amerika 24/7. Inter FM benytter frekvensen daglig fra 20.00 til 23.00. Programmene vil også bli sendt på DAB, nett- og mobilradio. Enkelte vil bli lagt ut som podcast.
I tillegg brukes radioens hjemmeside og Facebookside for å formidle informasjon.

– Innvandrerbefolkningen  er hardt rammet av koronapandemien. Behovet for målrettet informasjon til ulike innvandrergrupper er fortsatt stort, både helseinformasjon og informasjon om sosiale og økonomiske konsekvenser for den enkelte, sier redaktøren, som selv jobber i en lokalradio som i all hovedsak er spansk-språklig.

– Siden Koronakrisen startet har vi jobbet intenst med å formidle viktig imformasjon til målgruppen. Vi har svart på flere hundre henvendelser fra lyttere, foreninger og det offentlig, har hatt jevnlig kontakt med Oslo kommune, Oslo Universitetssykehus og helsemyndigheter, oversatt viktige meldinger, sendt live pressekonferanser fra regjeringen på vår kanal og hjulpet mange som hadde behov for bistand, forteller Dahle.

Det viser igjen hvor viktig lokalradio er for samfunnet særlig ved krisesituasjoner, mener han

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar