Mixer i hovedstudioet hos Jærradiogruppen
Radionyheter

Lokalradio fortsatt nest største kanal

Den totale radiolyttingen gikk litt ned i andre kvartal. Det viser ferske tall fra Kantar. Lokalradio er fortsatt landets nest største “radiokanal”. 

Mens PPM-tallene som publiseres hver uke bare inneholder tall for de nasjonale radiokanalene, lager Kantar lyttertall for Norsk Lokalradioforbund som gjelder all lytting på radio i Norge. De viser at den totale radiolyttingen i Norge gikk ned fra 58,9% i første kvartal til 57,9% i andre kvartal 2020. Dette gjelder daglig oppslutning.

Tilbakegangen var ventet ettersom denne perioden sammenfaller med nedstengningen av landet på grunn av koronapandemien.

Lokalradio gjør det fortsatt bra og ville samlet vært Norges nest største “radiokanal”, med en daglig oppslutning på 10,8 % i andre kvartal mot 11.4 % i første kvartal. Da er det viktig å huske på at det er en del steder i landet der man ikke får inn lokalradio i det hele tatt.

NRK P1 er fortsatt største radiokanal, men går også litt ned, fra 22,7 i Q1 til 22,2 i Q2. P4 (Hovedkanalen) går ned fra 10,6 til 10,5 og klarer seg relativt sett best. NRK P2 har en daglig oppslutning på 6,6 % i andre kvartal mot 6,7 % i kvartalet foran. NRK P3 går ned fra 6,4 til 6,2. Radio Norge går ned fra 4,5 til 4,3 prosent.

Færre nordmenn hørte på utenlandsk radio. 1,4 % av befolkningen slo hver dag på en eller annen utenlandsk radio i andre kvartal, mot 1,5 % i årets tre første måneder.

Legg merke til at dette er tall utarbeidet av Kantar og kan ikke sammenlignes direkte med PPM-tallene som Nielsen Media utarbeider. Men, tallene fra Kantar inkluderer både lytting nasjonale kanaler og lytting på lokalradio, mens tallene fra Nielsen ikke har med noen lokalradioer.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar