Illustrasjon Foto: Pixabay
Radionyheter

Lokalradio fortsetter på FM i Sogn og Fjordane

Snart kommer NRK til å slukke sine FM-sendere på Sør- og Vestlandet. De aller fleste lokalradioene fortsetter likevel å sende på FM i mange år fremover. Her er lista for Sogn og Fjordane. 

21. juni er en dato da mange NRK-lyttere vil merke at FM-signalene forsvinner. Da slår NRK av sine sendere, for kanaler som P1, P2 og P3, i Sogn og Fjordane, Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene. Radio Norge og P4 fortsetter som før fram til 15.09 i disse fylkene.

Like før, 16. juni, forsvinner også P4 og Radio Norge fra FM i Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. I det sistnevnte området er det en lokalradio som tvinges til å legge ned etter et stortingsvedtak, NRJ fra Røyken og Hurum.

Generellt fortsetter alle lokalradioer å sende på FM-nettet minst fram til 2022, med unntak av noen lokalradioer i storbyene som blir nektet å sende på FM, fordi Stortinget frykter de da kan ta lyttere fra NRK og rikskanalene.

I Sogn og Fjordane er det veldig enkelt. Alle lokalradioer som i dag sender på FM, kommer til å fortsette med det og har konsesjon til 31.12.2021. Her er listen over konsesjonærer i Sogn og Fjordane:

RADIO LUSTER

Luster kommune, allmennradio

NORDFJORD NÆRRADIO

Gloppen, Eid, nisjeradio

RADIO STRYN

Stryn, Hornindal, nisjeradio

RADIO NAUSTLOFTET

Bremanger, Askvoll, Flora, allmennradio

Lokalradio.no vil også komme med komplett liste over lokalradio som fortsetter på FM i de andre fylkene som er berørt.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar