Oslo Rådhus. Pixabay
Radionyheter

Lokalradio fram, NRK tilbake i hovedstaden

Lokalradioene i Oslo og Akershus er nesten like store som NRK Østlandssendningen og P4. Det kommer fram i de siste lyttertallene fra Kantar TNS. 

Lokalradio i Oslo og Akershus hadde samlet en daglig oppslutning på 17 % i fjerde kvartal. Det er opp ett prosentpoeng fra tredje kvartal, viser lokalradioundersøkelsen laget av Kantar TNS.

På den samme undersøkelsen går NRK Distrikt, altså Østlandssendingen, tilbake fra 19 til 18 %, mens P4 går fram fra 17 til 18 % daglig oppslutning i hovedstaden. NRK P2 har 10 % og P3 13 %, mens NRK P1 står oppført med 20 %.

Internt blant lokalradioene er det Energy (NRJ) som ligger et hestehode foran de andre, med 5 % daglig oppslutning. The Beat går ned fra 4 til 3 % og ligger dermed jevnt med søsterkanalen Radio Metro og P5 Oslo. P7 Klem Oslo og Radio Rock står begge oppført med 2 %, mens Radio Rox og Kiss står oppført med 1 %

Lyttertallene viser også at lokalradio står noe sterkere blant menn (18 %) enn blant kvinner (16%) i Oslo og Akershus.

Lokalradio har desidert størst popularitet blant ungdommen men, treffer også bredt helt opp til 59 år. Blant de mellom 12 og 19 år hører 25 % daglig på lokalradio, mens Petre bare treffer 10 %.

Blant de som ikke lenger er ungdommer er det relativt bred oppslutning opp til 59, med en liten topp mellom 40 og 49 år. Den nest beste aldersgruppen for lokalradioene er 30 til 39, deretter 20 til 29 år. Sånn omtrent fra 55 år og oppover er NRK enerådende, med P1 som store magneten.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar