Elever som står bak podkast på Nea Radio. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Lokalradio glimrer med sitt fravær på podkasthimmelen

Lokalradio gjør seg ikke bemerket på Podtoppen, lista over Norges mest populære podkaster. Men, det er et hederlig unntak. 

På den sist publiserte lista over Norges mest populære podkaster er det svært vanskelig å finne lokalradio. Med, et unntak: Radio Metro har flere podkaster inne på lista.

Kriminalkrøniken er podkasten som oppnår flest lyttere for Radio Metro, med 10 430 unike enheter i uke 11, 2021. Det er omtrent det samme som de foregående uker, viser statistikken.

Kriminalkrøniken er en podkast basert på bokserien Nordisk Kriminalkrønike. Ekte kriminalhistorier fortalt med ordene til påtalemyndighetene i de nordiske landene.

Radio Metro har flere andre podkaster med på listen, lenger ned finner vi blant annet Bak Scenen, Sjokoladepodden, Populær Ukultur og podkasten Barn og familie

Podtoppen er en liste utarbeidet av Kantar på oppdrag av flere publiseringsplattformer, som går for å være noen av de viktigste i Norge. Det finnes podkaster fra lokalradio som ikke er med på Podtoppen, men det er vanskelig å si noe om hvordan de hadde gjort det på listen.

Lokalradio.no har blant annet skrevet om Nea Radio, som har inngått et kreativt samarbeid med Aajege, samisk språk- og kultursenter som blir presentert i podkast-form.

Vi har også skrevet om Studentradioen i Bergen opplever økt interesse for sine podkaster.

– Vi har sett oppgang på podkast, det er flere som hører på programmene våre nå enn før pandemien. Det forteller Michael Breien, som er ansvarlig redaktør for Studentradioen i Bergen ( Srib).

Men, med unntak av Radio Metro er altså lokalradio helt fraværende på Podtoppen. Lokalavisene er godt representert. Man finner flere podkaster som lages av lokalaviser, som Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Adresseavisen.

Det kan likevel være noe lokalradio på lista, f.eks enkeltpersoner og samarbeidsprosjekter som ikke er oppført under lokalradioenes navn. 

Øverst på Podtoppen i uke 11 finner vi tre podkaster fra NRK:

Friminutt med Herman og Mikkel – 203 960 unike enheter

Lørdagsrådet med 139 508

Oppdatert 95 940

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.