Plakat for Radio Harstad i forkant av Verdens Radiodag 2021
Radionyheter

Lokalradio i fokus på Verdens Radiodag

Radio Harstad slo på stortromma på FM under den internasjonale radiodagen og representerte lokalradio i riksmedia. NLR var også med på feiringen. 

Ungdomsradioen Radio Harstad var blant de som markerte Verdens radiodag lørdag 13. februar, med utvidet sending og intervju på NRK Helgemorgen.

– Radioen som medium er fortsatt viktig over hele verden. Send oss dine beste radiominner i innboksen eller i kommentarfeltet så tar vi det med i sendingene. Det var oppfordringen fra lokalradioen i Harstad i forkant av radiodagen.

Leder av ungdomsstyret på Radio Harstad, Sandra Brauckmann, var en av de som bli intervjuet av Sigrid Agnethe Hansen på NRKs helgemorgen:

– Vi får kurs, hvis vi vil – i teknisk, og i tillegg til det er det egentlig er det bare å hive seg i det og prøve sitt beste, sa Brauckmann på spørsmål om sendingene i ungdomsradioen.

Hun fortalte også om rammene rundt radiosendingene, som kan beskrives som en sosial møteplass, der ungdommer møtes, spiser sammen og spiller dataspill etc.

Brauckmann mente at det var viktig for ungdommene å ha et sted å være, i tillegg til det radiofaglige.

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Aslak Skretting, ble også intervjuet av NRK i forbindelse med Verdens Radiodag lørdag.

– Lokalradio går bedre enn man fryktet for ett år siden, fortalte Skretting på statskanalen. Lokalradioene har fyllt en viktig rolle med lokale nyheter det siste året i forbindelse med koronapandemien, mente styrelederen. Han nevnte også at radiobingo har hatt en økning og det har oppveiet fall i reklameinntekter for mange lokalradioer.

Han kom også innom det faktum at det er færre unge som er med i lokalradio, men Skretting oppfordret de unge til å prøve seg og påpekte at lokalradio har tidligere vært en viktig inngangsportal til radiobransjen.

– Lokalradio er små, vitale organisasjoner som er tett på det lokale nyhetsbildet. De som starter i lokalradio tror jeg får oppleve at de får brukt hele seg, veldig raskt. både i den journalistiske produksjonen, men også i organisasjonene de jobber i, sa styrelederen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.